1 t/m 31 oktober: Nationale Brandpreventieweken

3 okt 2018
Maak van je roze wolk geen rookwolk! Uit brandrisicoprofielen blijkt dat jonge ouders een grotere kans op een woningbrand hebben dan gemiddeld. Tegelijkertijd lijkt deze groep zich minder bewust van dit risico.

Verhoogd risico

Jonge ouders hebben een verhoogd risico op een woningbrand. Dit komt bijvoorbeeld doordat zij vaker elektrische apparaten met een hoog brandrisico zoals een wasdroger gebruiken. Daarnaast is er in een druk gezin vaak minder tijd om na te denken over de risico´s op brand. Vanaf 1 oktober staan de landelijke Brandpreventieweken dan ook in het teken van de oproep ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. De brandweer gaat daadwerkelijk bij jonge ouders op kraambezoek om samen te werken aan de veiligheid van hun gezin.

Brandweer landelijk op kraambezoek

Met felicitaties en makkelijk toepasbare tips voor een brandveilige start voor jonge ouders, stapt de brandweer vanaf 1 oktober met haar samenwerkingspartners door het hele land af op jonge ouders. Met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ helpen zij jonge ouders op weg.

Tips om brand te voorkomen

  • Neem voorzorgsmaatregelen. Maak apparatuur (bijvoorbeeld wasdrogers) stofvrij.
  • Zorg dat u snel weet dat er brand is. Plaats (gekoppelde) rookmelders die u óók bij gesloten deuren kunt horen.
  • Weet hoe u een brand blust. En weet wanneer u brand niet moet blussen, maar direct moet vluchten.
  • Bespreek wat u doet als er brand uitbreekt. Spreek af hoe u kunt vluchten en wie welk kind in veiligheid brengt.

Kijk voor meer informatie op www.brandpreventieweek.nl