19 februari 2020: PUUR WIT presenteeer DAVID LUNING (with Ben Dubin)

19 februari 2020 t/m 26 februari 2020
Witte Kerkje - Hoofdstraat 1 - Terheijden

(“Rebellious troubadour”)

Op woensdag 19 februari 2020 komt David Luning met Ben Dubin naar het Witte kerkje in Terheijden. In de VS is David Luning al een behoorlijk rijzende ster, trekt hij volle zalen en heeft hij vele fanatieke fans. De Amerikaanse singer-songwriter David Luning speelde en luisterde vroeger alleen stevige rock, maar toen vrienden hem muziek van John Prine lieten horen, besloot hij de rootsrichting in te slaan. Door zijn rauwe stem en rebelse tint doet hij geregeld denken aan Ryan Adams, maar op rustiger momenten klinkt hij weer als Ray LaMontagne.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
David Luning

David Luning weet steeds weer te verrassen met veel variatie in muzikale sferen en prachtige nummers. Toch blijft zijn stijl herkenbaar met ritmisch sterke muziek, soms rustig akoestisch, dan weer stevig elektrisch. Zijn pakkende teksten gaan over de mensen, waarmee hij opgroeide of die hij later ‘onderweg’ tegenkwam. Hij brengt ze met een lenige stem die een prettig rauw randje heeft. Muziekblad ‘Rolling Stone‘ noemde hem in een artikel ‘rebellious troubadour’ en roemde zijn solide songteksten en uitstekende zangkwaliteiten.

David heeft inmiddels al op tal van podia gestaan in de USA, waaronder een aantal festivals. In oktober 2018 stond David op Ramblin’ Roots in Utrecht en speelde de zaal daar volledig plat. Hij was daar samen met bassist en mondharmonicaspeler Ben Dubin. Ben nam ook op een uitstekende manier de harmony-vocals voor zijn rekening.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit optreden kosten € 14 en zijn verkrijgbaar bij: DA Drogisterij Relinde Fijnaut - Hoofdstraat 11 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het e-mailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.

Meer informatie