21 september 2019: World Cleanup Day

18 sep 2019
World cleanup day 21 september 2019
Aanstaande zaterdag 21 september is het World Cleanup Day! Dit is een wereldwijd burgerinitiatief waarbij illegale vuilstortplaatsen door inwoners worden geregistreerd en opgeruimd.

In Nederland wordt er die dag vooral gefocust op zwerfafval. Het doel van World Cleanup Day is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over wat voor soort afval er op straat en in de natuur rondzwerft.

Een aantal initiatiefnemers in onze gemeente hebben zich al bij ons gemeld. Gaat u zaterdag ook met een groep op pad? De gemeente kan voor grippers, handschoenen en vuilniszakken zorgen. Ook kunnen we regelen dat het verzamelde zwerfafval op de maandag na World Cleanup Day wordt opgehaald. Wethouder Jürgen Vissers en wethouder Harry Bakker bezoeken zaterdag meerdere groepen in onze gemeente die meedoen aan World Cleanup Day. Doet u ook mee?

Voor meer informatie over World Cleanup Day en om u aan te melden kunt u terecht op: https://www.worldcleanupday.org/ 

Als u meedoet aan de World Cleanup Day kunt u contact opnemen met mevrouw Yvonne de Nijs van de gemeente Drimmelen door te bellen naar telefoonnummer 140162 en naar haar te vragen. Op die manier kunnen we jullie ondersteunen met materialen zoals grippers etc.