26 september: Informatieavond ‘Wij gaan zelfstandig met de bus naar school’

26 sep 2018
Voor ouders en kinderen die dit schooljaar voor het eerst gebruik maken van de regeling ‘Wij gaan zelfstandig met de bus naar school’ is er op woensdag 26 september een informatieavond. De wethouders van de betrokken gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout zijn daarbij aanwezig. De avond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in speelgoed- en carnavalsmuseum Op Stelten in Oosterhout. Tijdens de bijeenkomst vertellen ouders en leerlingen die al gebruik maken van de regeling over hun ervaringen. Ouders en kinderen ontvangen de Arriva-OV-Voor Elkaar pas en krijgen uitleg over hoe het werkt.

Einddoel: volledig zelfstandig reizen met de bus naar school

Met de regeling kunnen leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en hun ouders wennen aan het reizen met het openbaar vervoer. Zonder extra kosten. Een meereizend familielid begeleidt de leerling eerst bij het reizen met de bus naar school in Breda of Oosterhout. Het leren reizen wordt langzaam opgebouwd. Telkens een stapje extra en ieder op zijn of haar eigen tempo. Van één dag in de week met Arriva en de rest met de taxibus tot het uiteindelijke einddoel: volledig zelfstandig met de bus naar school reizen. De gemeenten betalen de OV-pas van het kind, Arriva biedt de begeleider gratis vervoer aan.

Dit schooljaar pilot met leerlingen uit groep 8

In het voorjaar van 2019 starten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout een nieuwe pilot samen met Arriva en speciaal basisonderwijs De Wissel in Oosterhout. Het project wordt dan verbreed door ook leerlingen van groep 8 alvast de uitdaging aan te laten gaan om te leren reizen met het openbaar vervoer. De pilot is nog in voorbereiding.

Vervoer voor deelnemers aan de avond vanuit de gemeente Drimmelen is geregeld door Arriva. Om 19.00 uur vertrekt een bus vanaf het gemeentehuis in Made. Wethouder Jürgen Vissers rijdt mee: “We hameren als overheid altijd op zelfredzaamheid en eigen kracht. Dit is een fantastisch voorbeeld van hoe dat in de praktijk ook echt kan werken! Deze kinderen zijn stoer en een echt voorbeeld voor hun leeftijdsgenootjes!”