31 oktober 2019: PUUR WIT presenteert: WALT WILKINS & THE MYSTIQUEROS

31 oktober 2019
Witte Kerkje - Hoofdstraat 1 - Terheijden

“Countryrock en folkrock met hier en daar een verstilde parel er tussendoor”

Op donderdag 31 oktober 2019 komt Walt Wilkins & The Mystiqueros naar het Witte kerkje in Terheijden. Hij is al jaren een graag geziene artiest bij de Puur Wit concerten. De muziek van Walt Wilkins & The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de typische West Coast sound (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar is ook geïnspireerd door de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier. Countryrock en folkrock met hier en daar een verstilde parel ertussendoor. Americana voor fijnproevers

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Walt Wilkins en The Mystiqueros

WALT WILKINS & THE MYSTIQUEROS

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins (San Antonio, Texas) vele jaren in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Hij wordt als performer wel vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt.

Hier in Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker met wie hij ook diverse keren in Nederland toerde. Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep die een podium biedt aan een bijzondere club zeer getalenteerde muzikanten en songwriters.

De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, op toetsen, accordeon en zang. Het betreft hier een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken op een aanstekelijke en geïnspireerde manier.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit optreden kosten € 14 en zijn verkrijgbaar bij: Tinckerbell, Hoofdstraat 72 in Terheijden en Roots Mail Music, Van Goorstraat 4 in Breda. Het is ook mogelijk om kaartjes te reserveren via het e-mailadres: puurwit@gmail.com. Geef de naam van de artiest aan en het aantal kaarten. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail en liggen de kaartjes klaar bij de ingang van het Witte Kerkje voorafgaand aan het concert. De deuren gaan open om 20.00 uur en het concert begint om 20.30 uur.

Meer informatie

www.puurwitconcerten.nl
www.facebook.com/puurwit.