5e E-fietsinformatiedag van de gemeente Drimmelen 15 oktober 2020

23 sep 2020

Na 4 eerdere succesvolle dagen wordt er op donderdag 15 oktober a.s. weer een elektrische fietsinformatiedag verzorgd door de gemeente Drimmelen. De gezellige en informatieve dag is bedoeld voor 50-plussers. Valpreventie, het veilig fietsen en het vergroten van uw fietsvaardigheid met de elektrische maar ook gewone fiets staan centraal tijdens de dag. Wilt u verschillende E-fietsen uitproberen? Of wilt u uw fietsvaardigheid met uw gewone of elektrische fiets vergroten, óf de kans dat u met de fiets ten val komt verkleinen? Dan is deze dag zeker de moeite waard. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. De lunch wordt verzorgd.

Tips en testen

De organisatie is in handen van SOAB uit Breda. Tijdens een leerzame presentatie worden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken en praktische tips gegeven. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van valpartijen en ongelukken. Nadat u onder begeleiding van een beweegcoach enkele reactie- en balanstesten heeft uitgevoerd, kunt u desgewenst verschillende elektrische fietsen van een lokale rijwielhandelaar uitproberen en/of de vaardigheid met uw eigen fiets onder begeleiding van twee fietscoaches checken. Omdat de fietsen van de deelnemers ter plaatse desgewenst ook kunnen worden afgesteld voor een goede zithouding is het wenselijk dat u op uw eigen elektrische of gewone fiets komt. In de middag wordt er op de eigen fiets ook een korte rondrit door de gemeente gemaakt.

RIVM maatregelen

Uiteraard worden de RIVM maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht genomen. Daarnaast worden alle activiteiten behalve de presentatie buiten gehouden, als de weersomstandigheden het toelaten.

Locatie 

De dag wordt georganiseerd bij Voetbal Vereniging Madese Boys (09.45-15.30 uur). Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Schrijf dus ook gerust uw partner of een vriend of vriendin in. In verband met de logistiek en lunch moet iedereen zich wel vooraf aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden op www.e-biketraining.nl. Klik daar op ‘naar aanmelding’ en vervolgens op ‘Drimmelen’, dan komt u automatisch op de aanmeldpagina.