8 oktober 2019: tweede duurzaamheidsmiddag in gemeente Drimmelen

17 jul 2019

Vorig jaar zomer maakten we de eerste connectie;  Duurzaam Drimmelen, Gemeente Drimmelen en Stichting Eskadee besloten samen te gaan werken om tijdens de duurzaamheidsweek de kinderen in de gemeente Drimmelen meer te vertellen over het belang van duurzaamheid. Door de medewerking van verschillende organisaties werd het een geslaagde middag op 10 oktober.

Dit jaar wordt hieraan een vervolg gegeven en zal op dinsdag 8 oktober de 2e duurzaamheidsmiddag voor kinderen worden gehouden. Wel met een andere insteek, want de organisatie van deze middag is op dit moment druk bezig met het samenstellen van een aantal workshops waar de kinderen zich vooraf op in mogen schrijven. De reden dat voor deze editie voor deze constructie is gekozen, ligt in het feit dat de kinderen zich vooraf beter kunnen voorbereiden en de organisaties die mee willen werken zich ook goed kunnen voorbereiden op wat ze de kinderen willen vertellen.

Als locatie mag ook dit jaar weer het gemeentehuis worden gebruikt, maar we gaan ook zeker naar buiten! Zonder al te veel te verklappen kunnen we delen dat we gaan proberen de kinderen dingen te laten ontdekken. Wat brengt de zon ons en wat kun je allemaal eten in je omgeving waarvan je nooit had verwacht dat dat mogelijk zou zijn….Kortom, zet de datum 8 oktober alvast in je agenda, het programma start net na schooltijd en stopt rond 18:30

Na de zomervakantie starten we met inschrijvingen voor de workshops.