Aanbod standplaats haven Terheijden voor horecaondernemers

24 apr 2019
Afgelopen jaar bood de gemeente Drimmelen een standplaats aan in de haven van Terheijden voor één of meerdere horeca ondernemers. De Sovak Foodtruck heeft daar uiteindelijk gebruik van gemaakt en is een waardevolle toevoeging voor de haven gebleken. De foodtruck staat er in het toeristisch seizoen (medio maart-medio oktober) op woensdag, donderdag, vrijdag en de laatste zondag van de maand. Dit biedt nog ruimte voor andere ondernemers op de overige dagen.

Bezoekers toeristische fietsroute, pontje en Kleine Schans

De standplaats ligt langs een toeristische fietsroute aan de pittoreske haven van Terheijden. Fietsers kunnen hier met het Markpontje de overtocht van en naar de Haagse Beemden in Breda maken. Jaarlijks maken daar zo’n 20.000 fietsers gebruik van. Bij de haven ligt de toeristische trekpleister de Kleine Schans, onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Tijdens het toeristische seizoen vieren we hier evenementen zoals Koningsdag, I love Traaie en het Zuiderwaterliniefestival. 

De standplaats

De standplaats is beschikbaar gedurende de zomertijd (medio maart-medio oktober). Ondernemers kunnen voor de dagen dat de Sovak foodtruck er niet staat zelf kiezen welke dagen of dagdelen zij de standplaats willen bezetten. Dit moet dan wel voor het hele seizoen gelden. Het schenken van alcohol is niet toegestaan op deze standplaats. Maar niet-alcoholische dranken en/of bereid voedsel verkopen mag wel.

Voorzieningen en kosten

De standplaats is voorzien van een water en elektra aansluiting, dit kost 2 euro per dagdeel. De kosten voor de precario bedragen 9,67 euro per dagdeel. De vergunning kost 42,30 euro. 

Meer informatie of aanmelden

Horecaondernemers die interesse hebben in deze standplaats kunnen contact opnemen met Bert Koekkoek van de gemeente Drimmelen, bkoekkoek@drimmelen.nl