Aanleg glasvezelkabel

Voor een leefbare en economisch gezonde gemeente is snel internet onmisbaar. Daarom wil de gemeente Drimmelen heel graag dat de gehele gemeente voorzien is van zogenaamde breedband. Dit betreft voornamelijk de buitengebieden van de gemeente Drimmelen. Ook bekijken wij de mogelijkheid of deze partijen ook een aantal bedrijventerreinen aan willen sluiten. Volgens de nieuwste technieken wordt dit een glasvezelkabel. Omdat de gemeente geen nutsbedrijf voor telecom netwerken is doen we dat niet zelf. Telecommunicatiebedrijven leggen deze glasvezelkabel. “Glasvezel Buitenaf legt op die plekken glasvezel aan waar geen breedband aanwezig is. In de praktijk betekent dit op die locaties waar geen coax-kabel van Ziggo ligt”.

Proces

  • Het nutsbedrijf die het netwerk wil aanleggen is Glasvezel Buitenaf.
  • Na verlening van de vergunning benadert dit bedrijf de belanghebbenden. Dit kan door middel van een informatieavond of een gesprek met elke bewoner individueel. Dit is nog niet bekend.
  • Glasvezel Buitenaf geeft aan dat de werkzaamheden starten als 45%  van de bewoners heeft toegezegd om glasvezel af te nemen en starten de graafwerkzaamheden.
  • Als de werkzaamheden gereed zijn kunt u een glasvezelabonnement afsluiten. (Vaak is er een keuze uit meerdere providers. Het aantal  is afhankelijk van het telecombedrijf). U wordt hierover door het kabelbedrijf geïnformeerd.

Planning

  • 4e kwartaal 2019 voorbereiding. Uitvraag naar het percentage van deelname*
  • 1e helft 2020 start uitvoering*
  • 2e helft 2020 gereed*

* Voorlopig, planning kan worden opgeschoven als blijkt dat er door onvoorziene zaken meer tijd nodig is.

Communicatie

Belanghebbenden worden geïnformeerd over het plan. Of dit middels een informatieavond of persoonlijk gebeurt is nog niet bekend. Het nutsbedrijf bepaald dit zelf.

Projectleiding

  • Bestuurlijk verantwoordelijk collegelid:  Wethouder Harry Bakker 
  • Ambtelijk projectleider: de heer C. van den Biggelaar
  • Gemeentelijk Toezichthouder: Nog niet bekend

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.glasvezelbuitenaf.nl (Glasvezel Buitenaf is de nieuwe benaming van Mabib).  Voor overige informatie kunt u contact opnemen met C. van den Biggelaar, projectleider civiele techniek van de Gemeente Drimmelen, via  glasvezel@drimmelen.nl  ter attentie van C. van den Biggelaar, tel. 140162.
 

Laatste nieuws

Er is een eerste inventarisatie geweest naar welke gebieden nog niet zijn aangesloten op een breedbandnetwerk. Momenteel is de zoektocht naar ambassadeurs gestart. Dus woon jij in het buitengebied van de gemeente Drimmelen en vind je het belangrijk dat er glasvezel komt? Word dan ambassadeur! Glasvezel buitenaf zoekt namelijk meerdere enthousiaste ambassadeurs om andere inwoners te ondersteunen en adviseren. Voor vragen of meer informatie over het ambassadeurschap kunt u contact opnemen met Roy Keizers via r.keizers@glasvezelbuitenaf.nl.