Aanleg glasvezelnetwerk gestart in de gemeente Drimmelen

9 mrt 2021

Persbericht Delta Fiber Netwerk

Eerste schop in de grond is gezet in Wagenberg

Vrijdag 5 maart 2021 hebben wethouder Harry Bakker van de gemeente Drimmelen en Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk, gezamenlijk de eerste schop in de grond in Wagenberg gezet. Hiermee is het officiële startsein voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Drimmelen gegeven.

Snel internet, wie kan nog zonder

“Wij zijn als gemeente erg blij dat wij met DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) een goede partner hebben gevonden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in onze gemeente”, zegt wethouder Harry Bakker.
Door de coronatijd merken we meer dan ooit tevoren hoe belangrijk goede communicatiemiddelen en een snelle internetverbinding zijn. Met name voor de zorgsector, het onderwijs, ondernemers en iedereen die thuiswerkt. Maar ook voor de mensen die veel films en series streamen is dit het medium van de toekomst. We zijn blij dat in Wagenberg nu gestart is met de daadwerkelijke aanleg en dat het buitengebied en andere dorpen daarin snel zullen volgen. Als Made ook wordt meegenomen zijn we helemaal rond. Dan kan iedereen die het wil in onze gemeente aangesloten worden op glasvezel!”

Mooie samenwerking met de gemeente

Directeur DELTA Fiber Netwerk, Piet Grootenboer is erg verheugd dat met het ondertekenen van het convenant, alle voorbereidingen die getroffen zijn de afgelopen maanden, de samenwerking met de lokale verkopers, ambassadeurs en de gemeente wij nu eindelijk kunnen zeggen; “We gaan los met de aanleg van glasvezel in de gemeente Drimmelen.” Momenteel zijn wij ook aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om ook in Made glasvezel aan te leggen en wij hopen daar binnenkort mee te gaan starten.

Aanmelden in Terheijden kan nog steeds, Glasvezel Informatie Punt blijft open

Na een succesvolle campagne is er onlangs aangekondigd dat ook in Terheijden glasvezel wordt aangelegd. Bewoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit nog steeds doen tot en met 15 maart 2021. Voor hulp of vragen over jouw glasvezelabonnement, is het Glasvezel Informatie Punt in Terheijden op afspraak geopend. Afspraken kunnen gemaakt worden via onze adviseur Krista van het Glasvezel Informatie Punt op het volgende telefoonnummer: 06 38 61 27 46 . Het is ook mogelijk om een afspraak inplannen via de aanmeldlink op de website.

Ruim 4000 aansluitingen op de planning

“Inmiddels is de aanleg van het gasvezelnetwerk in Wagenberg begonnen. Hierna volgen de overige kernen”, aldus Arjan Radstake, projectmanager van aannemer Van Gelder Telecom. In een periode van ongeveer een jaar gaan wij circa 4000 aansluitingen realiseren. Daarvoor moeten wij ruim 160 kilometer graven om alle woningen in het buitengebied en de dorpen van glasvezel te voorzien.

Meer informatie

Voor meer informatie over de aanleg, kijk je op www.gavoorglasvezel.nl/aanleg. Via de postcodecheck kunnen inwoners ook de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.


Over DELTA Fiber Nederland DELTA Fiber Nederland is een snel groeiend Nederlands telecombedrijf. Zij is eigenaar van telecomnetwerken verspreid over 11 provincies in Nederland. Daarnaast legt zij voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al ruim 800.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet.

Foto: Piet Grootenboer en wethouder Harry Bakker (in de graafmachine) zetten de eerste schop in de grond in Wagenberg.