Aanmelden Taxus Taxi kan dit jaar t/m 22 augustus

15 aug 2019
De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

“We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is uw taxussnoeisel meer dan welkom”, vervolgt Werner. Zowel in 2017 als in 2018 slaagde de Taxus Taxi er helaas niet in om voldoende snoeisel op te halen voor het beoogde aantal chemotherapieën. “Daarom hebben we alle taxusdonateurs nodig. Daarom willen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeiselafval aan te bieden.”

Taxussnoeisel aanbieden voor het goede doel kan dit jaar nog tot en met 22 augustus. Na die periode neemt de hoeveelheid werkzame basisgrondstof in de taxusnaalden af waarmee chemotherapieën worden gemaakt.

Ophaalverzoek indienen

Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via www.taxustaxi.nl/afspraak een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u minder? Dan kan het worden gebracht naar één van de inzamelpunten. Deze staan vermeld op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiselafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker”, vertelt Werner.