Aansluiting Beverpad op Drimmelen

27 mrt 2020
Fietsers en schapen op Beverpad

De gemeenteraad van Drimmelen heeft op 5 maart 2020 ingestemd met de verlenging van fietspad het Beverpad tot in het dorp Drimmelen. Het fietspad wordt aangesloten op het parkeerterrein aan de Batterij en start óf eindigt daarmee op die locatie.

Verkeersveiligheid

Bij het parkeerterrein aan de Batterij is voldoende ruimte om even te moeten wachten als dat nodig is. Het stoplicht aan de Batterij zorgt er voor dat fietsers veilig door die straat kunnen fietsen. Maar de verlenging van het fietspad versterkt de verkeersveiligheid vooral, omdat de fietsers niet meer over de landbouwweg onderaan de dijk tussen het overige verkeer hoeven te rijden.

Unieke beleving

Het verlengen van het Beverpad levert niet alleen een hogere verkeersveiligheid voor de fietsers op, maar daarmee wordt ook de unieke beleving van het Beverpad verder doorgetrokken. Vanaf het fietspad op de dijk heeft u namelijk een prachtig uitzicht op de Amer en De Biesbosch. Drimmelen, het onlangs door Elsevier uitgeroepen ‘mooiste dorp van Brabant’, sluit daarmee binnenkort nog beter aan op het reeds bestaande fietsnetwerk langs historisch erfgoed en prachtige natuurlandschappen in onze gemeente.

Planning

De verwachting is dat de aanleg in de eerste week van mei 2020 kan starten. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. De gekozen aannemer informeert de omwonenden en bedrijven over de precieze planning zodra daar meer over bekend is.