Actie: 40 bedrijven bezocht in strijd tegen ondermijning

10 okt 2022
Meld Misdaad Anoniem
Politie, BOA’s uit Breda en Drimmelen en andere veiligheidsmensen hebben woensdag bedrijven bezocht in de gemeente om ondermijning tegen te gaan. De actie was een samenwerking van de politie en de gemeente en werd gecoördineerd vanuit het Baronie Interventieteam (BIT). Er werden deze middag 40 panden bezocht.

Waakzaam

Burgemeester Gert de Kok: “Ik ben blij dat we deze gerichte actie konden doen maar tegelijk ook
tevreden dat we tot nu toe geen ongewenste situaties hebben aangetroffen en toch een flink aantal adressen hebben onderzocht. De reacties van de ondernemers waren positief, de aandacht die we geven aan het bestrijden van criminaliteit wordt als positief ervaren. Met de actie geven we het signaal af dat we waakzaam zijn en blijven en dat we een goede regionale samenwerking hebben met alle spelers die een rol spelen in de veiligheid. Ik roep onze inwoners en ondernemers op ook alert te zijn en mogelijke misstanden te melden.“

BIT: Samen voor een veilige leefomgeving

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur,
Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert werken in deze acties samen binnen het Baronie
Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan zoals politie, de Douane en de Belastingdienst. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband. Dit jaar
vonden en vinden er in de Baronie vaker integrale controles plaats. Zo treden overheden samen op
tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze verhuurders van panden bij het versterken van hun weerbaarheid. Woensdag werd ook een vergelijkbare actie in Geertruidenberg gehouden.

Melden helpt!

Wie vermoedens van criminele activiteiten heeft of opvallende zaken ziet kan dit melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844), bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt er dan voor dat de anonimiteit van de melder wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.