Actie Tegel eruit, plant erin 

25 okt 2021
Maak Drimmelen een stukje groener met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ op 30 oktober 2021.

Onze blauwgroene gemeente kan nog wel wat meer groen in de tuinen gebruiken. Doe daarom mee aan de actie: ‘Tegel eruit, plant erin’, tijdens de Week van ons water 2021. Deze actie van de gemeente Drimmelen zorgt voor een win-winsituatie: u een mooie plant om de tuin op te fleuren én het is goed voor de natuur!

De actie

Tijdens de actie kunt u tuintegels inwisselen voor de plant: ‘Lampenpoetsersgras’. Hiermee helpt u de biodiversiteit in onze gemeente te verhogen. Het verwijderen van verharding is daarnaast van groot belang, omdat het water bij hevige regen anders geen tijd heeft om in de bodem te zakken en blijft staan. Dus meer groen betekent ook: minder wateroverlast.

Doe daarom mee aan deze actie en ruil uw tegel voor een plant! Dit kan op:

  • datum: Zaterdag 30 oktober 2021
  • tijd: van 10.00 tot 15.00 uur
  • locatie: Parkeerplaats bij de milieustraat, Zeggelaan 131-133,Terheijden

Actievoorwaarden

  • In ruil voor 1 t/m 3 tegels per adres ontvangt 1 Lampenpoetsersgras.
  • In ruil voor 4 t/m max. 6 tegels per adres ontvangt u 2 planten.
  • Aanmelden vooraf is niet nodig, maar OP = OP! Dus ben er op tijd bij.

Tuin-klimaatcoach

Heeft u plannen voor uw tuin? Dan kunt u hierover ook advies krijgen van de Tuin-klimaatcoach. Deze gratis coach kijkt naar de mogelijkheden die de tuin biedt voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Met uw tuin kunt u ruimte geven aan plant- en diersoorten. Ook kunt u meehelpen verdroging tegen te gaan en uw tuin voorbereiden op extreem weer, zoals langdurige hitte of grote hoeveelheden regen. Uiteraard let de Tuin-klimaatcoach er ook op dat u lekker kunt genieten van uw tuin. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Stuur dan een email naar Tuinklimaatcoach@orbis.nl.

Voor de Tuinklimaatcoach werkt de gemeente samen met lokale natuurorganisaties en het bedrijf Orbis.