Afronding renovatie buitenzwembaden Het Puzzelbad en De Randoet

11 jun 2020
Er wordt hard gewerkt aan de afronding van de renovatie van beide buitenzwembaden in de gemeente Drimmelen: De Randoet en Het Puzzelbad. De heropening komt in zicht, maar het heeft niet altijd mee gezeten. Lange periodes met regen en leveringsproblemen maakten het de aannemer niet makkelijk. En toen bracht het coronavirus nog de huidige maatregelen en onzekerheden met zich mee. Dat heeft effect gehad op de planning. Maar zoals het er nu naar uit ziet kunnen de zwembaden op 27 juni 2020 open.

Update renovatie

De zwembaden zijn grondig gerenoveerd met als doel om duurzamer en toekomstbestendig te zijn. Beide baden zijn nu van het gas af. De Randoet heeft 2 warmtepompen gekregen en Het Puzzelbad wordt door TEC aangesloten op het Traais warmtenet. De aansluiting van het zwembad op dat warmtenet ligt er, maar de levering van warmte zal pas later plaats kunnen vinden. Dat betekent dat voor het nieuwe zwemseizoen een alternatief is bedacht. TEC levert een tijdelijke voorziening die deze zomer het zwembad in Terheijden van warmte zal voorzien. Na de sluiting van het zwemseizoen (september 2020) zal de definitieve aansluiting op het warmtenet van TEC worden gerealiseerd en worden de installaties opnieuw ingeregeld. Daarnaast kregen alle baden een grondige renovatie inclusief nieuw tegelwerk en beide locaties hebben met de heropening een nieuw splashpark speciaal voor kinderen. Het kleedgebouw bij De Randoet is gerenoveerd en Het Puzzelbad heeft een nieuw gebouw gekregen met de kassa, een horecagedeelte, douches en kleedkamers.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de laatste onderdelen van de renovatie waaronder één van de kinderbassins en de ontvangstruimte in Terheijden. Het primaire doel nu is gericht op verantwoord zwemmen in 2020. De onderdelen die nog verdere afwerking verdienen zullen naar verwachting bij de opening nog niet volledig in gebruik zijn, maar volgen kort daarna.

Wethouder Jan-Willem Stoop: “Het was een pittige klus, maar beide baden zijn na de renovatie aanzienlijk verbeterd en verduurzaamd. De inwoners van Drimmelen en alle andere bezoekers kunnen hierdoor met deze baden weer jarenlang zwemplezier beleven.”

Opening

Op dinsdag 2 juni 2020 zijn de waterkranen van beide zwembaden open gezet om de baden gedoseerd te vullen. Wethouder Stoop: “Het was een mooi moment om het water weer te zien stromen in de baden. Hiermee komt het kunnen zwemmen in de gerenoveerde baden steeds dichterbij.” Na het vullen van de baden en het conditioneren van het zwemwater (op temperatuur brengen en toevoegen van chemicaliën) kunnen beide zwembaden naar verwachting open op 27 juni 2020. Door de coronamaatregelen kunnen de baden echter nog niet meteen volledig open gaan, want er zal met beperkingen gewerkt moeten worden om aan alle richtlijnen te kunnen voldoen. Het protocol van de zwembadbranche staat bijvoorbeeld slechts een beperkt aantal zwemmers toe op basis van het oppervlak aan zwemwater en perronruimte.
Optisport is bezig om daar samen met de gemeente een plan voor op te stellen. Voor het zwemmen wordt gedacht aan het online kopen van toegangstickets, zodat hiermee het aantal gasten gereguleerd kan worden. Dit voorkomt teleurstelling aan de deur. De
gemeente Drimmelen staat samen met exploitant Optisport in elk geval al te trappelen om het eindresultaat te mogen presenteren en bezoekers te laten genieten van het zwemmen in de vernieuwde zwembaden.

Meer informatie volgt

Meer informatie over o.a. de toegang en toegangsprijzen volgt naar verwachting in de loop van volgende week. Het is wel de bedoeling om ook in september (deels) open te blijven, zodat het zwemseizoen aan de achterkant wordt verlengd en de bezoekers zo lang mogelijk van de zwembaden kunnen genieten. Houd voor actuele informatie ook de website en facebookpagina van Optisport in de gaten.