Anne Frank Boom bij Hervormde kerk in Made

19 nov 2018
Leden van de kerkenraad van de Nederlands Hervormde kerk Made hebben zaterdag 17 november 2018 samen met wethouder Harry Bakker de ‘Anne Frank Boom’ geplant op het kerkterrein aan de Patronaatstraat 23 in Made.

De boom is een nazaat van de wereldberoemde paardenkastanje uit een tuin aan de Amsterdamse Keizersgracht, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek en over schreef in haar dagboek. De boom werd later de Anne Frank Boom genoemd.

In 2010 is de boom omgewaaid. Nazaten van de boom zijn inmiddels verspreid over de hele wereld. De Anne Frank Stichting, Stichting Elementree en Stichting Wereldboom beslissen waar deze geplaatst mogen worden. Zo staan er nu bijvoorbeeld nazaten van de boom in het Liberty Park, het vroegere Ground Zero in New York.

De kerkenraad van de Nederlandse Hervormde Kerk in Made is er dan ook trots op de Anne Frank Boom in Made te mogen planten. ‘Door het plaatsen van de Anne Frank boom willen wij als geloofsgemeenschap de bezoekers meegeven dat onze kerk er voor iedereen is, ongeacht afkomst, geloof of achtergrond. Het gedachtegoed van Anne Frank sluit hier goed op aan. Rassendiscriminatie en mensen vervolgen is iets wat we nooit meer willen of mag voorkomen. Anne Frank is hiervoor het symbool’ aldus Dirk-Jan Heil namens de kerkenraad.