AutoMaatje Drimmelen is al 2 jaar een succes

12 mrt 2020
Dit persbericht is een samenwerking tussen SWO Drimmelen en de gemeente Drimmelen

Het initiatief ANWB AutoMaatje bestaat deze maand 2 jaar in de gemeente Drimmelen. In die periode zijn er al 1929 ritten gereden door de 44 vrijwillige chauffeurs en het is een groot succes gebleken! De gemeente Drimmelen en SWO hopen dat er nog vele ritten zullen volgen en blijven daarom ook op zoek naar vrijwilligers die de ritten willen verzorgen.

AutoMaatje

In de gemeente Drimmelen zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een bezoekje naar een winkel of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. AutoMaatje is in de gemeente Drimmelen een samenwerking tussen SWO Drimmelen en de ANWB waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Elke rit is meer dan vervoer alleen. De vrijwillige chauffeur kan eventueel mee naar een doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

2-jarig bestaan

Vanuit een initiatief van de KBO en met subsidie van de gemeente is SWO Drimmelen op 9 maart 2018 van start gegaan met AutoMaatje Drimmelen. Het initiatief is ontstaan na een pitch van de KBO tijdens een Meet & Match bijeenkomst van de gemeente Drimmelen. De 1929 ritten die er sinds de start van AutoMaatje in Drimmelen gereden zijn, worden allemaal mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. Die vrijwilligers besteden veel tijd om vraag en aanbod voor de ritten op elkaar af te stemmen, intake gesprekken te voeren en natuurlijk zijn er de chauffeurs die de ritten rijden. AutoMaatje is een hit dankzij de vrijwillige inzet van al deze inwoners uit de gemeente Drimmelen.

Wegens succes chauffeurs gezocht

Door mond-tot-mondreclame van enthousiaste deelnemers groeit de bekendheid van het AutoMaatje en gelukkig groeit het aantal vrijwilligers ook mee. Soms gaat de groei te hard en daarom heeft u misschien de poster van SWO met de tekst: ‘wegens succes chauffeurs gezocht’ al wel eens gezien. Coördinatoren Mireille Lemmens en Jannah van der Wal (SWO Drimmelen) zijn trots op het succes en gaan graag door met het ondersteunen en faciliteren van dit initiatief: “Wij hopen nog vele ritten te kunnen verzorgen”.

Meer dan vervoer alleen

Wethouder Jan-Willem Stoop was op 9 maart 2018 aanwezig bij de start van AutoMaatje gemeente Drimmelen en reed toen zelf één van de eerste ritten. Hij is enthousiast en trots op dit succesvolle initiatief: “AutoMaatje is weer een succesvol project van SWO samen met haar vrijwilligers. Dat doen we erg goed hier in Drimmelen. Het is meer dan het vervoer alleen, want het zorgt er voor dat mensen mee kunnen blijven doen in de maatschappij.”

 

 

 

 

 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht geïnteresseerd zijn als vrijwilliger of deelnemer, neem dan gerust contact op via automaatje@swodrimmelen.nl of via 0162-748739 (op werkdagen bereikbaar tussen 09.30 en 12.00 uur).