Bak Bewust campagne

Door samen op de juiste manier en bewust om te gaan met afval kunnen we meer recyclen en besparen we grondstoffen. We doen het in de gemeente Drimmelen al best goed op het gebied van afval scheiden, maar het kan altijd beter! Daarom is de gemeente nu gestart met de campagne ‘Bak Bewust’. Met deze campagne willen we de mensen nog meer bewust maken van wat nu precies in welke (afval)bak thuishoort, het scheiden van afval gemakkelijker maken én inzetten op het verminderen van afval in het algemeen.
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Drimmelen

Waar laat je nou de schillen van aardappelen, een klokhuis of afgekloven maiskolven? Simpel! In een geventileerd keukenbakje. Een keukenbakje maakt het gemakkelijker om het afval van groente en fruit, maar ook etensresten te scheiden. Door dit afval gescheiden aan te bieden kan er later compost van worden gemaakt. Dit is beter voor het milieu. Daarnaast droogt het afval uit doordat een keukenbakje geventileerd is. Dit voorkomt stank en condens. Je plaatst het keukenbakje op het aanrecht of in het gootsteenkastje. Het keukenbakje leeg je gemakkelijk, met composteerbaar zakje en al, in je groene of ondergrondse container.

Lees meer over de GFT-inzameling op de pagina 'afvalinzameling-informatie' op deze website.

Gratis keukenbakje

Om het scheiden van GFT afval gemakkelijker te maken deelt de gemeente Drimmelen op zaterdag 2 juli gratis keukenbakjes uit aan haar inwoners. Het keukenbakje is onderdeel van de campagne ‘Bak Bewust’ waarin afval scheiden in de gemeente onder de aandacht wordt gebracht.

Ophalen is mogelijk op de volgende tijden:

  • 10.00 – 12.00 uur Albert Heijn in Made
  • 13.00 – 15.00 uur Jumbo in Lage Zwaluwe

Keukenbakjes worden uitgereikt zo lang de voorraad strekt, op = op.

Om een goed beeld te krijgen van de beleving en het gebruik van het keukenbakje te stimuleren zijn we benieuwd naar ervaringen met betrekking tot het gebruik van het keukenbakje. Daarom is de gemeente Drimmelen eerst een pilot gestart om ervaringen bij inwoners op te halen. Deze pilot is gestart in oktober 2021 en is afgetrapt met een kookworkshop.