Basisschoolleerlingen in de gemeente Drimmelen mogen meedenken over nieuwe splashcentra voor de zwembaden

3 apr 2019
De voorbereidingen voor de renovatiewerkzaamheden van beide zwembaden in onze gemeente zijn gestart. Grote veranderingen voor de bezoekers worden de nieuwe splashcentra bij de zwembaden. Een splashcentrum is eigenlijk een soort waterspeeltuin: een ondiep bad met sproeiers en verschillende waterspeeltoestellen. De gemeente Drimmelen laat kinderen van alle basisscholen in de gemeente op speelse wijze meedenken over de invulling van deze splashcentra voor De Randoet en Het Puzzelbad.

Aftrap toer langs basisscholen

De aftrap voor deze toer langs alle basisscholen wordt door wethouder Jan-Willem Stoop gehouden bij basisschool de Lage Weide in Made op 5 april 2019. Daar krijgen twee groepen 8 eerst een presentatie met uitleg en daarna mogen zij aangeven welke waterspeeltoestellen zij het leukste vinden. Dit wordt op de andere scholen herhaald en daarna wordt er bekeken welke toestellen de meeste voorkeursstemmen hebben gekregen. De scholen geven hun keuze aan voor het zwembad waar hun leerlingen meestal gaan zwemmen: De Randoet of Het Puzzelbad. Het Puzzelbad heeft over het algemeen wat jongere bezoekers dan De Randoet, dus ook daar wordt rekening mee gehouden in het uiteindelijke ontwerp voor het betreffende bad.

De kinderen zijn onze belangrijkste adviseurs

Wethouder Jan-Willem Stoop vertelt: “Voor veel kinderen is het spelen en zwemmen bij Het Puzzelbad of De Randoet nu een schitterende belevenis en zal het later een mooie jeugdherinnering zijn. We vinden het erg belangrijk om de uiteindelijke gebruikers van de splashcentra bij het ontwerp te betrekken. Dit doen we door naar de scholen toe te gaan en het aan de kinderen zelf te vragen. De kinderen zullen net als eerder bij de keuze van speeltoestellen onze beste en belangrijkste adviseurs zijn.”

Werkzaamheden voor de renovaties

Het uiteindelijke ontwerp van de splashcentra wordt onthuld tijdens de heropening van de zwembaden na de renovatie. Voor deze opening worden de scholen ook uitgenodigd, zodat de kinderen het eindresultaat met eigen ogen kunnen zien en het splashcentrum zelf kunnen beleven. De werkzaamheden voor de renovaties beginnen vanaf 1 september 2019 als het zomerseizoen afgelopen is en het zwembad gesloten is voor het winterseizoen. De werkzaamheden nemen 1 winterseizoen in beslag, zodat de zwembaden op 1 mei 2020 in nieuwe vorm weer open kunnen.