Beleef TV voor de Ganshoek, de Wijngaerd en Antonius Abt

13 jul 2018
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de woonzorgcentra in de gemeente Drimmelen een BeleefTV te schenken. Een BeleefTV is een digitaal activiteitenscherm voor senioren. Het stimuleert bewoners om met elkaar spellen te doen of samen muziek van vroeger te luisteren. Hierdoor blijven de ouderen langer mentaal fit.

In augustus laat de gemeente de BeleefTV’s plaatsen bij de Wijngaerd in Made, het Antonius Abt in Terheijden en de Ganshoek in Lage Zwaluwe. De gemeente Drimmelen is een dementievriendelijke gemeente, die graag bijdraagt aan gezelligheid en interactie. Familie en vrienden van de bewoners kunnen ook gebruik maken van de BeleefTV’s. Bijvoorbeeld door vakantiefoto’s te laten zien.

Over de aanleiding om de BeleefTV’s aan te schaffen zegt Wethouder Harry Bakker: “SOVAK heeft al een BeleefTV en de Ganshoek had hem op proef en was er enthousiast over. Toen hebben we het opgenomen in het coalitieakkoord. De BeleefTV’s in alle drie onze woonzorgcentra zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen.”

De drie BeleefTV’s kosten bij elkaar 30.000 euro, dit betaalt de gemeente. De zorgcentra betalen zelf de abonnementskosten van 19,95 euro per maand.