BeleefTV vanaf 23 augustus 2018 in het Antonius Abt

21 aug 2018
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de woonzorgcentra in de gemeente Drimmelen een BeleefTV te schenken. Een BeleefTV is een digitaal activiteitenscherm voor senioren. Het stimuleert bewoners om met elkaar spellen te doen of samen muziek van vroeger te luisteren. Hierdoor blijven de ouderen langer mentaal fit.

Op donderdag 23 augustus om 13.45 uur wordt de BeleefTV geplaatst bij het Antonius Abt in Terheijden. De Wijngaerd in Made heeft vorige maand al een BeleefTV gekregen en ook bij de nieuwe locatie van Ganshoek in Lage Zwaluwe komt er nog één.

De gemeente Drimmelen is een dementievriendelijke gemeente, die graag bijdraagt aan gezelligheid en interactie. Familie en vrienden van de bewoners kunnen ook gebruik maken van de BeleefTV’s. Bijvoorbeeld door vakantiefoto’s te laten zien.

Over de aanleiding om de BeleefTV’s aan te schaffen zegt Wethouder Harry Bakker: “SOVAK heeft al een BeleefTV en de Ganshoek had hem op proef en was er enthousiast over. Toen hebben we het opgenomen in het coalitieakkoord. De BeleefTV’s in alle drie onze woonzorgcentra zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen.”