Bescherm jezelf, laat je vaccineren!

4 apr 2019

Oproep voor belangrijke prik tegen meningokokken en baarmoederhalskanker

Jongeren uit de gemeente Drimmelen tussen de 14 en 18 jaar zijn uitgenodigd om een prik tegen de meningokokkenziekte te halen. Ook worden meisjes van 13 jaar uitgenodigd voor een prik tegen baarmoederhalskanker.

Oproep

Wethouder Jürgen Vissers doet een oproep aan alle uitgenodigde jongens en meisjes om de prik te halen. De meningokokkenziekte is een ernstige infectieziekte die hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan veroorzaken. De ziekte kan levenslange gevolgen hebben en zelfs tot de dood leiden. Door niezen, hoesten of zoenen kun je anderen besmetten, ook als je zelf niet ziek bent. Alleen door een prik kun je niet meer ziek worden. Daarom de oproep: ‘Haal die prik’.

Vaccinaties in de Amerhal in Made

Jongeren uit de gemeente Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout zijn uitgenodigd om zich te laten vaccineren. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) voert de vaccinaties uit voor de regio West-Brabant. In totaal worden 3500 jongeren door de GGD in de Amerhal gevaccineerd. De vaccinnaties vinden plaats op woensdag 10 april en donderdag 18 april 2019.

Drukte

Het wordt die dagen vanaf 15.00 uur druk rond Sporthal De Amerhal in Made. De straten rondom de Amerhal worden dan tijdelijk éénrichtingsverkeer van 13.00 uur tot 22.00 uur. Dit heeft betrekking op de Lignestraat, gedeelte Norbartstraat (ter hoogte van huisnummer 2,4 en 6) en de Kempsstraat in Made.

In verband met de verwachte drukte is het advies aan de jongeren die de prikken komen halen op de fiets te komen of te carpoolen.

Meer informatie

Meer informatie over de vaccinatiecampagne tegen meningokokken ACWY leest u op www.ggdwestbrabant.nl/meningokokken of de campagnewebsite van het RIVM: www.deelditnietmetjevrienden.nl.