Bezoek Commissais van de Koning, Wim van de Donk

30 aug 2019
De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, bracht woensdag (28 augustus) een werkbezoek aan onze gemeente. Door deze werkbezoeken blijft hij op de hoogte van zaken die belangrijk zijn voor gemeenten in de provincie Noord-Brabant.

Eerst sprak de commissaris met alle fractievoorzitters van de gemeenteraad en daarna volgde het inhoudelijke programma van het bezoek met als thema ‘Duurzaamheid’. We hebben in het kader van dat thema een aantal initiatieven in onze gemeente de revue laten passeren. We hebben laten zien dat we trots zijn op de manier waarop dat aangepakt wordt door onze inwoners, bedrijven en medewerkers van de gemeente.

Zo hebben we gesproken over de aanpak van het E-veld in Terheijden. Bij het TEC werd een presentatie gegeven over hoe Terheijden in 2025 energieneutraal kan worden. De commissaris heeft een rit gemaakt in de zelfrijdende bus in Drimmelen en de mensen van de Zilvermeeuw hebben verteld op welke manier zij bezig zijn met het verduurzamen van hun vloot.

De commissaris was onder de indruk van de manier waarop we zaken in Drimmelen aanpakken op dit vlak. Ook gaf hij goede tips over wat andere gemeenten in de provincie op dat vlak doen, zodat we daar ook van kunnen leren.

Foto: TEC/Henrike Lodewikus