Bijzondere bruiloft op het gemeentehuis

10 okt 2018
Donderdag 4 oktober was een bijzondere dag voor groep 1-2a van Basisschool de Stuifhoek. De groepsknuffels Pompom en Loeloe traden namelijk in het huwelijksbootje. In de klas zijn ze al enkele weken bezig met het thema trouwen. Dit omdat juf Charlotte binnenkort zelf gaat trouwen.

In overleg met de gemeente Drimmelen werden alle kinderen op donderdagmiddag uitgenodigd op het gemeentehuis om de huwelijksceremonie van Pompom en Loeloe bij te wonen. De nodige voorbereidingen waren in de klas al getroffen door mooie trouwarmbanden te knutselen en te zorgen voor een bijpassend trouwboeketje. Ook kregen Pompom en Loeloe prachtige trouwkleding aan!

Aangekomen bij het gemeentehuis werden we hartelijk ontvangen door trouwambtenaar Josien. Ze nam de kinderen mee naar de prachtig versierde raadszaal. Pompom en Loeloe kregen een speciaal plekje voor in de zaal. De ceremonie werd verzorgd door Josien. Ze vertelde een mooi verhaal over Pompom, Loeloe en de liefde tussen de tortelduifjes. Natuurlijk werden er ook ringen uitgewisseld en onder luid applaus gekust.

Toen mochten alle kinderen de trouwakte ondertekenen, want zij waren immers allemaal getuigen. Om de dag extra feestelijk te maken was er nog tijd voor een polonaise door de raadszaal. De middag werd afgesloten met een toast op het kersverse bruidspaar. De kinderen hebben er van genoten en vonden het een hele bijzondere ervaring! Het was een perfecte voorbereiding op de bruiloft van de juf op 13 oktober, waarvoor ook alle kinderen uit haar klas zijn uitgenodigd. Juf Charlotte bedankt de gemeente Drimmelen en in het bijzonder Josien!