Bootverhuur en gedrag boothuurders

Regels op de boten

Tijdens het Pinksterweekend hebben toezichthouders van de gemeente geconstateerd dat er soms lange rijen staan bij de bootverhuur van wachtende klanten. Het is natuurlijk fijn dat mensen een bootje kunnen huren om van de Biesbosch te genieten, maar het risico bestaat dat bij de rijvorming de 1,5 meterregel niet goed meer wordt gehanteerd. Ook op de boten moet de 1,5 meterregel worden aangehouden, behoudens voor personen uit een gezamenlijke huishouding.

Reserveren

Daarom heeft de gemeente de bootverhuurders gevraagd om bij reserveringen tijdstippen af te spreken met huurders. Wij verzoeken u daarom als u een bootje wil huren vooraf te reserveren bij een bootverhuurbedrijf en op het afgesproken tijdstip te verschijnen op de afgesproken plaats, om grote rijen bij de bootverhuur en daarmee het risico dat mensen te dicht bij elkaar gaan staan te voorkomen. Als er wel een rij is, moet 1,5 meter afstand in acht genomen worden. De 1,5 meterregel blijft natuurlijk ook op andere plaatsen gelden; op de parkeerplaatsen, op de boten en op de strandjes en wandelpaden in de Biesbosch.

Oproep

De gemeente roept ook boothuurders en andere bezoekers van de Biesbosch op hun verantwoordelijkheid te nemen en de RIVM-regels in acht te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, en er zo voor te zorgen dat de Biesbosch toegankelijk blijft.