Boy Scholtze voorgedragen als nieuwe burgemeester Drimmelen

3 nov 2022
Boy Scholtze wordt bij de minister voorgedragen om benoemd te worden tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Drimmelen. Dat heeft de gemeenteraad bekend gemaakt bij monde van Tim Simons, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Boy Scholtze, 31 jaar, wordt in principe geïnstalleerd in een speciale raadsvergadering op woensdag 21 december.

Besluitvaardig
Boy Scholtze heeft in de selectiegesprekken laten zien dat hij een betrokken mens tussen de mensen is, die van aanpakken weet, besluitvaardig is en het resultaat voorop stelt. Hij is een verbinder, die de belangen van de inwoners behartigt en met de nodige dosis humor kijkt naar mogelijkheden voor iedereen in de gemeente Drimmelen. Hij durft te zeggen waar het op staat.
Boy Scholtze werkt nu als operationeel manager projectontwikkeling en vastgoedbeheer in Tilburg. Hij is getrouwd en woont nu nog in Udenhout. Hij is raadslid geweest in de voormalige gemeente Haaren en is voorzitter van de Charter of European Rural Communities.

Selectie 
Boy Scholtze volgt Gert de Kok op die afgelopen december aankondigde te stoppen na 18 jaar 
burgemeesterschap. De gemeenteraad heeft vervolgens inwoners, lokale ondernemers en 
maatschappelijke partners gevraagd mee te denken over de eigenschappen en kwaliteiten die 
belangrijk zijn voor de beste nieuwe burgemeester van Drimmelen. Met de profielschets die hiermee is opgesteld is de selectieprocedure ingezet. De profielschets kreeg als titel: ‘Bent u die energieke burgemeester die met Drimmelen koers kiest?’. “We denken dat we met Boy Scholtze een burgemeester hebben die hier heel goed bij past,” aldus Hanneke de Bruijne-Quirijnen, voorzitter van de vertrouwenscommissie.