Bronzen Bever voor Nic van Tienen uit Terheijden

5 sep 2022
Op vrijdag 2 september 2022 reiket wethouder Harry Bakker een Bronzen Bever uit aan de heer Nic van Tienen. De uitreiking vond plaats op de slotavond van Zomervermaak in de zaal van de RK Kerk in Terheijden. De heer Van Tienen heeft de Bronzen Bever ontvangen voor zijn jaren lange vrijwilligersactiviteiten voor Stichting Zomervermaak Terheijden en een tweetal verzorgingstehuizen.

Vanaf de start van Zomervermaak in 2011 is heer Van Tienen voorzitter. Hij zit vergaderingen voor en onderhoudt contacten met instellingen en sponsoren. De heer Van Tienen zet zich ook in bij de
zomeractiviteiten die Zomervermaak voor senioren in Terheijden en Wagenberg organiseert. Sinds
2006 is de heer Van Tienen ook vrijwilliger bij verzorgingshuis Antonius Abt in Terheijden. Op
donderdagochtenden houdt hij zich bezig met activiteiten voor bezoekers, zoals samen pannenkoeken bakken, schilderen, Sinterklaas zijn en biljarten met bewoners. Ook bij zorgcentrum Vredenbergh in Breda is de heer Van Tienen vrijwilliger. Sinds ca. 2017 begeleidt hij hier diverse activiteiten zoals meehelpen bij het eetcafé, huurders bezoeken en een maatje zijn voor bewoners van de zorgafdeling.
Ook is de heer Van Tienen aanwezig als er iets groots gepland wordt, zoals NLDoet.

De heer Van Tienen is een vrijwilliger met veel energie en staat altijd klaar voor de bewoners die hij onder zijn hoede neemt. De gemeente Drimmelen dankte de heer Van Tienen hartelijk voor zijn
bijdrage aan de leefbaarheid en de sociale samenhang van de inwoners van de gemeente en onderscheidde hem daarom graag onderscheiden met een Bronzen Bever.

Bronzen Bever

Sinds 1991 is het binnen de gemeente Drimmelen mogelijk een gemeentelijke onderscheiding aan te vragen voor vrijwilligers die in de gemeente woonachtig zijn en zich langdurig inzetten voor andere inwoners van de gemeente. Het is een van de manieren, naast de koninklijke onderscheiding, waarop het gemeentebestuur waardering laat zien aan de grote maatschappelijke inzet van de inwoners.