Burgemeester sluit woning na drugsvondst

21 apr 2021

Burgemeester Gert de Kok heeft een woning aan de Prinsenpolderstraat in Made voor drie maanden gesloten. Aanleiding is de vondst van diverse soorten harddrugs en materiaal waarmee drugs verhandeld worden. De politie deed huiszoeking na een tip via ‘Meld Misdaad Anoniem’: vanuit de woning zou drugshandel plaatsvinden.

Cocaïne en amfetamine

In de woning is cocaïne, amfetamine, hasj, de synthetische drug 3-FMC en versnijdingsmiddel gevonden. Ook trof de politie tientallen zakjes van diverse types aan om drugs in te verhandelen, lege ampullen en 3 weegschalen. Ook is zeer zwaar illegaal vuurwerk gevonden, dat kort na het aantreffen is vernietigd. “Ik wil dit soort praktijken niet in mijn gemeente hebben,” zegt burgemeester De Kok. “Met het sluiten van de woning halen we de eventuele loop uit het pand, zodat er niet makkelijk opnieuw handel plaats kan vinden.”

Handelshoeveelheid

De burgemeester heeft op grond van de Opiumwet de mogelijkheid om de woning te sluiten als hier meer dan 5 gram aan harddrugs wordt gevonden. Dit wordt gezien als een handelshoeveelheid. De woning is verzegeld en gesloten voor de duur van 3 maanden. Dat betekent dat er in die periode niemand in mag wonen. Burgemeester De Kok: “Wie zich zorgen maakt over mogelijke criminele activiteiten in zijn buurt: laat het weten via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.”