Buurtactie energiezuinig wonen voor Wagenberg en Hooge Zwaluwe

25 aug 2020
Op donderdag 10 september vindt de eerste online informatieavond plaats voor woningeigenaren in Wagenberg en Hooge Zwaluwe over energiezuinig wonen. Deelnemers aan de webinar krijgen adviezen om energie te besparen en op te wekken, variërend van kleine maatregelen tot volledig aardgasvrij wonen. Wie mee doet ontvangt een waardebon van 44 euro voor energiebesparende maatregelen in huis. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl.

Vergelijkbare woningen

Tijdens deze informatieavond worden voorbeeldwoningen uit beide dorpen gepresenteerd waarvoor het Regionaal Energieloket in opdracht van de gemeente Drimmelen adviezen op maat heeft gemaakt. De adviezen zijn bruikbaar voor alle mensen met een woning van hetzelfde type dat uit dezelfde bouwperiode komt. Het adviesrapport geeft in stappen aan hoe eigenaren het comfort, de kwaliteit en het energieverbruik van hun huis kunnen verbeteren. Als alle adviezen uit het rapport opgevolgd worden, kan de woning zelfs aardgasvrij en/of energieneutraal gemaakt worden. Maar ook met kleine stapjes kan ook al veel energie bespaard worden. In het rapport staat tevens een inschatting van de energiekosten die men kan besparen.

Online avond

Vanwege het Covid-19-virus vindt deze avond online plaats. Inwoners van Wagenberg en Hooge Zwaluwe kunnen zich digitaal aanmelden en met laptop, tablet of telefoon de presentatie volgen. Na de informatieavond kan men de adviesrapporten online opvragen. Voor de andere dorpen wordt op woensdag 23 september (Lage Zwaluwe en Drimmelen) en donderdag 1 oktober (Made) zo’n zelfde online avond georganiseerd. In Terheijden komt er later dit jaar een vergelijkbare actie in samenwerking met het Traais Energie Collectief.


‘Stimulans’

Wethouder voor energietransitie Jürgen Vissers raadt deelname van harte aan. ‘Iedere woningeigenaar willen we graag de gelegenheid geven zijn of haar huis te verduurzamen. Wij helpen hier graag bij en deze avond en waardebon zijn hier een stimulans voor.’

Aanmelden

Wie deel wil nemen kan dit doen via www.regionaalenergieloket.nl, zijn postcode in te vullen en klikken op de groene knop Buurtactie Energiezuinig Wonen in Wagenberg en Hooge Zwaluwe en de instructies volgen. Deelnemers aan de bijenkomst ontvangen na afloop een waardebon ter waarde van 44 euro om kleine energiebesparende maatregelen te nemen in hun eigen huis, zoals tochtstrips en radiatorfolie.