Cameraonderzoek landbouw- en sluipverkeer in de regio West Brabant

6 sep 2019

Veel gemeenten in de regio West Brabant vinden het lastig om het landbouwverkeer goed te faciliteren en tegelijkertijd recht te doen aan de leefbaarheid van omwonenden langs de route. In de afgelopen drie jaar onderzocht de regio mogelijkheden om beide belangen te verenigen. De regionale bestuurlijke Commissie van Advies Mobiliteit sprak de wens uit om de omvang van de grootste knelpunten in beeld te brengen. Met die informatie kan vervolgens gezocht worden naar concrete oplossingsrichtingen.

Daarom voeren we in september en oktober van dit jaar in de hele regio West Brabant cameraonderzoek uit op de grootste ervaren knelpunten. We combineren dit onderzoek met enkele wensen om sluipverkeer in beeld te brengen. Ook in de gemeente Drimmelen kunt u in september en oktober op een aantal plaatsen camera’s zien hangen. Deze camera’s worden enkel ingezet voor dit verkeersonderzoek.

Wethouder Jan-Willem Stoop licht toe: “Landbouwverkeer door de dorpen is zowel voor de inwoners als de chauffeurs van de tractoren niet prettig. Ik hoop dat de resultaten van de onderzoeken dusdanig zijn dat landbouwverkeer op de N285 toegelaten gaat worden.”