Carnavalsbouwers kunnen bouwen in centrale bouwruimte in Wagenberg

27 nov 2019

Sinds vorig jaar heeft de gemeente Drimmelen samen met de ‘Stichting Centrale Bouwlocatie Carnaval Drimmelen’ (hierna ‘de Stichting’) en de carnavalsstichtingen hard gewerkt aan het onderzoeken van de behoefte en mogelijkheden voor een centrale bouwlocatie voor carnavalsbouwers in onze gemeente. Voor carnaval 2020 is er nu besloten om met een pilotlocatie te starten.

Pilot centrale bouwlocatie

Deze pilot is bedoeld om in de praktijk te toetsen of een centrale bouwruimte een impuls geeft aan het bouwen van carnavalswagens in de gemeente Drimmelen en of hiermee een oplossing geboden kan worden voor het tekort aan bouwruimte in onze gemeente. De stichting neemt het voortouw in het koppelen van carnavalswagenbouwers aan een ruimte als zij zelf geen ruimte kunnen vinden. Tijdens de pilot huurt de Stichting een voormalig agrarische hal en treft de benodigde voorzieningen om in de hal veilig en prettig te bouwen. De Stichting organiseert ook het gebruik van de bouwruimte. De pilotlocatie (Hoevenseweg 13 in Wagenberg) biedt 500m2 bouwruimte voor carnavalswagenbouwers uit heel de gemeente Drimmelen. In de ruimte bouwen meerdere carnavalsverenigingen aan hun carnavalswagen of carnavalscreatie in de periode november 2019 tot en met maart 2020.

Deelnemers aan de pilot van de centrale bouwruimte zijn:

  • CV de Koeckebackers uit Wagenberg
  • CS de Erpelrooijers uit Wagenberg
  • CV Ketel uit Made.

Er is nog ruimte voor andere clubs om deel te nemen aan de pilot. Bij interesse om gebruik te maken van de centrale bouwruimte kunt u contact opnemen met de Stichting Centrale Bouwruimte Carnaval Drimmelen. Op de Facebookpagina  'Stichting Centrale Bouwruimte Carnaval Drimmelen' kunt u terecht voor meer informatie en de contactgegevens.

Na de pilot wordt er met een evaluatie bekeken of de centrale bouwruimte een oplossing heeft geboden voor het tekort aan bouwruimte voor carnavalsbouwers in Drimmelen.