Cheque streekfonds voor restauratie Witte keet in de Biesbosch

16 mrt 2018
Wethouder John van Oosterhout reikt op vrijdag 16 maart om 9.30 uur namens het Biesbosch streekfonds een cheque uit aan de Stichting Vrienden van de Biesbosch voor restauratie van de Witte keet in de Biesbosch.

Met de cheque ter waarde van 4500 euro kan de stichting een start maken met de herbouw van de ruïne van de witte keet. De witte keet zal onderdeel gaan uitmaken van een educatieve wandeling voor jeugd en volwassenen.

Doel van het restauratieproject is het bewaren van dit culturele erfgoed als onderdeel van historische bezienswaardigheden in de Biesbosch. De witte keet was een onderkomen voor de griendwerkers en rietsnijders die verbleven in de Biesbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de witte keet een belangrijke rol als observatiepost voor de verzetsstrijders.

Wethouder John van Oosterhout: “Vanuit de gemeente heb ik de Stichting op weg geholpen om fondsen te werven voor de restauratie. Ik vind educatie over de historie van de Biesbosch belangrijk. Met nieuwe wandelroutes geven we een impuls aan recreatie en de vrijetijdseconomie.”

De restauratie wordt uitgevoerd door vrijwilligers uit de regio. Naast de bijdrage van het Biesbosch streekfonds zal Breda Bouw de vrijwilligers ondersteunen met kennis en materialen. Ook Staatsbosbeheer is betrokken bij het project.