
Kansen creëren
Door de coronacrisis zijn horecagelegenheden sinds maart gesloten. “De horeca is hard getroffen door de verplichte sluiting,” constateert wethouder Schuitmaker. “Nu de versoepeling per 1 juni verder vorm krijgt willen we de horeca ruimte geven te ondernemen. Zeker omdat die ruimte beperkt wordt door de coronamaatregelen, zoals de anderhalvemeterregel.” De gemeentelijke crisisstaf besloot eerder dit jaar al geen precario te heffen over de terrassen.
Overleg met omwonenden
De verruimingsmogelijkheden gelden voor bedrijven met een reguliere drank- en horecavergunning of exploitatievergunning. Het terras moet de gevelbreedte van de horecagelegenheid aanhouden. Het terras mag niet ten koste gaan van toegankelijkheid, (verkeers)veiligheid, veiligheid voor passanten (anderhalvemeterregel), (openbare) parkeerplaatsen of bereikbaarheid voor hulpdiensten en mag geen geluidshinder veroorzaken. De ondernemer wordt nadrukkelijk opgeroepen zelf van tevoren met omwonenden overleggen om problemen te voorkomen. Verder blijven de voorwaarden uit de noodverordening van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant van kracht.
Maatwerk
Schuitmaker: “Horecaondernemers die plannen hebben die niet direct passen binnen deze verruiming van regels, nodigen we graag uit voor overleg. We willen namelijk maatwerk leveren waar dat kan.” Contact kan via teameconomie@drimmelen.nl.