De ‘Geluksroute’ door Drimmelen: een rit langs de mooiste plekken met persoonlijke verhalen

30 jul 2020
Binnen de gemeente Drimmelen heeft ieder dorp haar eigen unieke geluksplek. De inwoners hebben deze plekken zelf uitgekozen en achter iedere plek schuilt een mooi verhaal. Vanaf nu is er ook een officiële fietsroute die de geluksplekken met elkaar verbindt: De Geluksroute. Deze prachtige route gaat door het open polderlandschap, over monumentale dijklinten en langs het water. Op iedere plek wordt een bijzonder verhaal “verteld”. De moeite waard om te ontdekken!

Wethouder ‘Geluk’ Jan-Willem Stoop: “Naast de aanpak van eenzaamheid, het doel meer met de inwoners in gesprek te gaan en ze te betrekken, en beter te communiceren heeft het geluksproject ook een geluksroute gebracht die gefietst of gewandeld kan worden. De route is ongeveer 40 kilometer. Ideaal voor bijvoorbeeld de wandelaars die de Vierdaagse gemist hebben. Ook voor onze marathonlopers is dit een leuke sportieve uitdaging. En voor de mensen die liever een kleiner rondje fietsen of wandelen kan natuurlijk ook een deel van de route gedaan worden.“

Geluk in Drimmelen

De gemeente Drimmelen is in 2019 gestart met het onderwerp ‘Geluk’ en het opstellen van een geluksagenda in samenspraak met inwoners. De gemeente wil hiermee bijdragen aan het geluk van de inwoners. Als onderdeel van de geluksagenda konden de inwoners van Drimmelen ook per dorp hun speciale geluksplek nomineren.

Geluksplekken

De Geluksroute komt langs alle 6 geluksplekken die in 2019 door de inwoners zijn uitgekozen: het Raadhuisplein (Made), onze Kerk (Hooge Zwaluwe), Het Beverpad (Drimmelen), de Winput (Lage Zwaluwe), de Put (Wagenberg) en de Schans (Terheijden). Deze plekken dragen bij aan het geluk van ons allemaal. Het is een plek om trots op te zijn, waar je een fijn gevoel hebt of waar je leuke ideeën krijgt. Een plek die je graag wilt delen met anderen. Bij iedere geluksplek is het verhaal van een inwoner te lezen en waarom dit voor die persoon een echte geluksplek is.

Geluksroute

Dus bent u op zoek naar een leuke activiteit deze zomer? Fiets dan de Geluksroute, bezoek alle geluksplekken en beleef op die manier in elk dorp een stukje geluk. Ga voor meer informatie en de meest recente navigatie per kern naar www.drimmelen.nl/geluksroute of bekijk de zomerkrant van ‘t Carillon. De folders van de route zijn ook beschikbaar op het gemeentehuis in Made.