De ‘hanging baskets’ hangen weer!

20 mei 2020
Foto Hanging Baskets

Succes van vorig jaar nu verder uitgebreid in de gemeente Drimmelen.

Vorig jaar waren de nieuwe ‘hanging baskets’ (bloembakken aan lantaarnpalen) in de gemeente Drimmelen een groot succes! De centrumstraten van alle 6 de dorpen werden er door opgefleurd en de gemeente ontving er veel positieve reacties over. Daarom zijn de hanging baskets in 2020 terug en vanaf vandaag hangen ze weer aan de lantaarnpalen. Dit jaar is het totale aantal zelfs uitgebreid en zijn er meer straten versierd met deze kleurrijke bloembakken.

Vanwege succes verlengd en uitgebreid

Door de vele positieve reacties die de gemeente vorig jaar ontving over de hanging baskets is voor dit jaar besloten om in totaal 144 bloembakken op te hangen. Vorig jaar waren het er 118. Ook de locaties zijn opnieuw bekeken en de terugkoppeling vanuit inwoners en andere partners is daarbij betrokken. Hierdoor is vooral de verdeling in de kernen Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe aangepast en het aantal uitgebreid. In Hooge Zwaluwe wordt dit jaar bijna het volledige dijklint opgefleurd met de bloembakken. Daar hangen ze nu van kombord tot kombord als men van de Kerkdijk naar de Horenhilsedijk rijdt. Lage Zwaluwe heeft een groot aantal extra hanging baskets gekregen aan de toegangswegen als u vanuit de richting van Hooge Zwaluwe komt (Plantsoen, Oudeweg en Ganshoeksingel).

Wethouder Jan-Willem Stoop licht verder toe: “De fleurige ‘hanging baskets’ zijn weer terug en het zijn er dit jaar zelfs meer dan vorig jaar! Lage Zwaluwe zetten we nu ook beter in de bloemetjes met in totaal 33 hanging baskets. We hopen hiermee in alle dorpen een beetje vrolijkheid en geluk te brengen in deze lastige tijden.”