De Wandel Challenge: in de buitenlucht samen met elkaar in beweging

2 mei 2019
Tweede Wandel Challenge van de gemeente Drimmelen start op 6 mei in 4 dorpen. Dit jaar wordt de Wandel Challenge voor de tweede keer in de gemeente Drimmelen georganiseerd. Een frisse neus, gezelligheid en samen met anderen in beweging zijn, dat is wat de Wandel Challenge oplevert. Op 6 mei 2019 wordt de aftrap van 20 weken wandelen gehouden. Deze avond begint het om 18.45 uur in verband met de aftrap. De rest van de avonden starten om 19.00 uur.

De Wandel Challenge houdt in dat er 20 weken lang 2 avonden in de week samen als groep wordt gewandeld. Eén avond in de week sluit er in de eerste weken een professional aan voor advies en de andere dagen lopen de deelnemers zelf of met de groep. Er wordt gestart op maandag 6 mei 2019 en de einddatum is maandag 30 september 2019. Inmiddels hebben we 70 aanmeldingen ontvangen. Bij de aftrap zal in ieder dorp een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders aanwezig zijn.

Dorp Locatie Collegelid aanwezig bij de aftrap op 6 mei
Terheijden Antonius Abt Burgemeester Gert de Kok
Made De Wijngaerd Wethouder Jürgen Vissers
Hooge Zwaluwe Pluspunt Wethouder Lieke Schuitmaker
Lage Zwaluwe Den Domp Wethouder Harry Bakker

Voor wie is de Wandel Challenge bedoeld?

Mensen die graag fitter en actiever willen worden en/of gezellig met elkaar willen wandelen. Het is de bedoeling dat de deelnemers kunnen wandelen zonder toezicht van een zorgprofessional.

Wie organiseert de Wandel Challenge?

De Wandel Challenge wordt georganiseerd door: de buurtsportcoach, diverse fysiotherapiepraktijken, diëtisten, personal trainer, Zorroo, een ervaringsdeskundige en het Dorpsgericht werken van de gemeente Drimmelen.

Hoe gaat het met de wandelaars van de Wandel Challenge 2018?

Vorig jaar hebben 117 mensen deelgenomen aan de Wandel Challenge. Zowel in Made als in Terheijden zijn verschillende mensen blijven wandelen met elkaar. Veel wandelaars hebben de afstand op kunnen bouwen. Een gedeelte van de mensen doet dit jaar mee met de nieuwe Wandel Challenge, maar er zijn ook mensen die met hun “eigen” groep door blijven lopen. In Made heeft de KBO dat wandelen opgepakt. De organisatie vindt dat heel erg positief.

Afstanden en aanmelden

De afstanden die gelopen worden zijn 1, 3 en 5 kilometer. Welke afstanden precies in de 4 verschillende dorpen starten is afhankelijk van het aantal mensen dat een bepaalde afstand loopt. Anders kunnen deelnemers altijd in een ander dorp meewandelen.
Deelnemers kunnen zich blijven aanmelden via wandelen@zorroo.nl onder vermelding van ‘gemeente Drimmelen’ en het aantal kilometer dat u wilt wandelen. U krijgt dan te horen wat het vertrekpunt van die afstand is.