De Week van de Veiligheid - Meld Misdaad Anoniem

7 okt 2019
Meld Misdaad Anoniem is een nieuwe campagne gestart tegen ‘High Impact Crimes’, zoals straatroof, overvallen en inbraak. Dit nadat de media in 2018 kopte over ernstig geweld onder de jeugd. Heel vaak zijn de geweldplegers en inbrekers geen onbekenden in de buurt.

Uit een peiling onder 700 ouders met kinderen blijkt dat 29% hiervan een jongere kent die zich schuldig maakt aan straatroof, inbraken en overvallen. Bijna de helft van deze mensen kent de verdachte uit de buurt. Hele jonge daders bepalen soms de norm in de wijk. Door intimidatie zwijgen de getuigen.

Hoewel mensen zorgen hebben over criminaliteit en crimineel gedrag ontoelaatbaar vinden, is het doen van een melding niet vanzelfsprekend.

Wat kunt u doen?

Door te melden kunt u voorkomen dat uw kind iets overkomt of dat er bij u thuis wordt ingebroken. Ook kleine ondernemers in de buurt zijn soms slachtoffer van diefstal en geweld. Dit heeft heel veel impact op iedereen die er mee te maken heeft. Meld misdaad dus altijd! Wil je anoniem blijven doe dan de melding via Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Voor meer informatie over de Week van de Veiligheid verwijzen wij u naar onze social mediakanalen zoals Facebook en instagram en onderstaand schema.

Activiteiten in de Week van de Veiligheid

Maandag 7 oktober
19.30 - 21.30 uur
Voetjesactie Made Politie, BOA’s en inwoners (vrijwilligers) gaan op maandagavond in groepjes Made in op pad om de inbraakveiligheid te checken bij woningen, schuurtjes en garages. Wanneer er toegang kan worden verschaft tot iemands privé grond wordt het gesprek met de bewoners aangegaan, of wanneer zij niet thuis zijn een brief achtergelaten.

Dinsdag 8 oktober

19.30 - 22.00 uur Ontmoetingscentrum De Zonzeel

Themabijeenkomst Veilig Wonen Hooge Zwaluwe Bewonersavond in De Zonzeel. Een aantal veiligheidspartners zijn met een voorlichtingskraam aanwezig waar bezoekers over een bepaald veiligheidsonderwerp informatie kunnen inwinnen.
Daarnaast staan er twee presentaties op het programma: een over brandveilig leven en een over inbraakpreventie.
 
Woensdag 9 oktober
08.30 - 12.00 uur
Marktstraat Made
Gemeentetent op weekmarkt Made Medewerkers van de gemeente staan met de politie, BOA en brandweervrijwilligers op de weekmarkt in Made. Doel is om laagdrempelig het gesprek met bezoekers aan te gaan over de leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt.
Zaterdag 12 oktober 10.30 - 14.30 uur
Marinaweg in Drimmelen
Opening boothuis Biesbosch Veiligheidsmarkt in de jachthaven van Drimmelen tijdens de opening van het nieuwe politie boothuis. Doel is het op een laagdrempelige manier het gesprek aangaan met inwoners over leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt.