De wielerzomer van Drimmelen

12 apr 2022
Deze zomer komen er twee grote wielerrondes door de gemeente Drimmelen. Op 12 juni is de gemeente het decor voor het vertrek van de slotrit van de ZLM Tour. Op zondag 21 augustus doorkruist La Vuelta onze gemeente. Via Oosterhout loopt een etappe van de Ronde van Spanje dwars door Made. Wethouder Harry Bakker is trots op de komst van de ZLM Tour naar zijn gemeente: “Voor ons het begin van een mooie wielerzomer met een aantal grote wielerrondes die Drimmelen passeren”.

ZLM Tour

De afsluitende etappe van de vijfdaagse sprinterskoers de ZLM tour vindt plaats in West-Brabant, voor een groot deel over de wegen waar later dit jaar ook de Ronde van Spanje gebruik van maakt. In de ZLM Tour vormt de gemeente Drimmelen het decor voor het vertrek van de slotrit op zondag 12 juni met een geneutraliseerde ronde over het parcours van de profronde van Made. Dat profcriterium werd ruim 75 jaar lang verreden op de maandag na Luik-Bastenaken-Luik en haalde net als de ZLM Touraltijd enkele grote namen naar het wielerdorp.

La Vuelta Holanda

In augustus van dit jaar vinden de eerste etappes van de Ronde van Spanje plaats in Nederland
onder de naam La Vuelta Holanda. De ronde start met een ploegentijdrit in Utrecht, waarbij de tweede etappe van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht gaat en de derde etappe een race is met de start en finish in Breda. Tijdens deze derde etappe, op zondag 21 augustus, koersen de wielrenners door gemeente Drimmelen, meer specifiek door Made. Er worden dan diverse side-events georganiseerd. Wilt u als ondernemer of inwoner een bijdrage leveren? Neem dan contact op met jvanpul@drimmelen.nl.

Onbeperkte Vuelta

Van 29 juni tot en met 3 juli 2022 organiseert Stichting Leef! voor de eerste keer de Onbeperkte
Vuelta Brabant. Harry Bakker: “Op 30 juni is Wagenberg een van de doorkomst- en startplaatsen van de Onbeperkte Vuelta. Deze tourtocht voor mensen met een beperking sluit aan bij inclusie, een belangrijke pijler van de gemeente Drimmelen. Ook voor supporters vanuit zorginstellingen en mensen die een klein stukje willen meerollen, meebiken of willen assisteren zijn er volop kansen. Doe mee dus!” Meer informatie over de Onbeperkte Vuelta vindt u op: www.onbeperktevuelta.nl.

Vrijwilligers gezocht

Om de wielerrondes goed te laten verlopen is de hulp van vrijwilligers hard nodig. We hebben er voor de ZLM tour en La Vuelta Holanda in Made minstens 40 nodig. Wilt u met een groot succes van de Wielerzomer in Drimmelen maken? Meld u dan aan als vrijwilliger via jvanpul@drimmelen.nl.