De zelfrijdende bus rijdt weer!

12 sep 2019
Zelfrijdende bus
Goed nieuws! De zelfrijdende bus rijdt vandaag weer door het havengebied van Drimmelen.

Vorige week maandag raakte de bus beschadigd door een bestelbusje dat geen voorrang verleende. Samen met de fabrikant en de RDW hebben we onderzocht hoe de bus reageerde. Uit dat onderzoek blijkt dat de sensoren goed reageerden, maar de botsing niet konden voorkomen. De zelfrijdende bus reageerde op de bestelbus en voerde een noodstop uit. De bus is nu gerepareerd en de RDW heeft toestemming gegeven om de pilot te hervatten. Met ingang van morgen kunt u dus weer met het busje meerijden.

Naast het goede nieuws dat het busje weer rijdt hebben we nog meer goed nieuws. Vanaf nu wordt er een uitgebreidere dienstregeling gereden. Zo wordt er nu ook in de ochtenden vanaf 10.30 uur gereden, in plaats van alleen ‘s middags. De halte bij de Zilvermeeuw wordt vanaf nu op aanvraag (indien mogelijk) aan de route toegevoegd. Mensen die in de bus stappen kunnen aan de steward vragen of er op dat moment naar die halte gereden kan worden en dan maakt de steward de afweging. Dat deel van de route is vol uitdagingen gebleken, maar we hebben ons ingezet om die halte toch op verzoek te kunnen rijden (op de momenten dat het mogelijk is).  

De zelfrijdende bus rijdt nog tot en met 29 september 2019 in Drimmelen. De projectgroep evalueert daarna de totale pilot. U kunt dus nog tot en met 29 september meerijden in deze bijzondere bus en jouw ervaringen delen. Het leren van deze pilot is namelijk van grote waarde voor mogelijke mobiliteitsoplossingen voor de toekomst en elke ervaring binnen deze pilot draagt daar aan bij.