Dongemondcollege stelt restaurantdeuren open om samen te lunchen

21 okt 2019
Samen lunchen om te ontmoeten, te verbinden en met elkaar een gezonde maaltijd te eten. Dat is het doel van een nieuw initiatief dat het Dongemondcollege, Dorpsgericht werken gemeente Drimmelen en de GGD samen opgericht hebben in onze gemeente. Dit doen zij door de deuren van het restaurant van het Dongemondcollege in Made te openen voor inwoners die het fijn vinden om op een gezellige plaats onder de mensen te eten en anderen te ontmoeten. Twee keer per week gaan Dongemondleerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn daar gezonde lunches voor deze mensen verzorgen.

Een waardevol initiatief

Voor de leerlingen van het Dongemondcollege is dit initiatief waardevol, omdat zij hierdoor extra ervaring in de praktijk op kunnen doen. De combinatie met het sociale aspect van het samen lunchen maakt dit een win-winsituatie voor alle betrokkenen en deelnemers. Mensen die anders tussen de middag misschien wel alleen eten, het lastig vinden om een gezonde maaltijd samen te stellen of het juist gewoon leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten kunnen vanaf nu samen lunchen in dit schoolrestaurant op de dinsdag en donderdag. Dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen een gezonde maaltijd kunnen eten staat bij dit initiatief voorop. 

Wat kunnen de gasten verwachten?

De gasten krijgen een lunch bestaande uit 2 gangen (koud en warm). De lunch wordt afgesloten met koffie/ thee en klein gebak. De gerechten worden bereid met gezonde streekproducten. De vergoeding is 5 euro.

Wanneer starten de lunches?

De start van de opening van het restaurant is op dinsdag 22 oktober, vanaf dan is iedereen die interesse heeft om gezellig te komen lunchen van harte welkom. Deze lunches worden geserveerd op dinsdag- en donderdagmiddagen van 12.30 uur tot 13.30 uur.

Informatie over data en aanmelding

Meer informatie over de exacte data (i.v.m. schoolvakanties, activiteiten van school etc.) en aanmelden kan telefonisch via de receptie van het Dongemondcollege op 0162 683125.