Doorstart werkzaamheden De Weelde

8 okt 2021
De gemeente Drimmelen hervat per 13 oktober 2021 het voorbereidende werk op het bouwterrein voor de nieuwe wijk De Weelde in het hart van Terheijden. Parallel daaraan gaat de gemeente verder met het bouwrijp maken van het gebied voor de aanleg van straten en dergelijke. De toekomstige wijk gaat ruimte bieden aan 38 woningen die inmiddels allemaal zijn verkocht.

Doorlooptijd

Door vertraging in het grondsaneringsproces heeft de afronding van het bouwrijp maken van het
terrein en werkzaamheden in de toekomstige openbare ruimte binnen plan de Weelde lang op zich
laten wachten. De provincie heeft inmiddels een zogeheten beschikking Wet bodemsanering
afgegeven voor het plangebied De Weelde. Door de inwerkingtreding van deze beschikking hervat demgemeente het werk voor risico van de ontwikkelaar. In de planning wordt rekening gehouden met een doorlooptijd van 16 weken, of zo veel korter als mogelijk.

Zo snel mogelijk

Wethouder Jan-Willem Stoop: “We vinden dat woningbouw op een vervuilde locatie op verantwoorde wijze moet gebeuren. De afgelopen maanden is daarom hard gewerkt om de werkzaamheden te mogen hervatten. Ik ben blij met de toestemming van de provincie: de schop kan eindelijk weer in de grond. We stemmen met de ontwikkelaar af wanneer de huizen gebouwd gaan worden, zodat de kopers zo snel mogelijk over hun woning kunnen beschikken. Dit duurt al veel te lang voor hen.
Gelukkig is er nu een positieve stip op de horizon.”