Dorpsplein Terheijden autovrij

10 jan 2022
Het Dorpsplein in Terheijden wordt eind januari 2022 autovrij. Bij de herinrichting van het centrum is door de gemeenteraad al besloten dat het vernieuwde Dorpsplein een echt plein moest worden, met ruimte voor terrassen. Om de huidige parkeervakken op het Dorpsplein te compenseren, heeft de gemeente eerst op andere plaatsen in het centrum nieuwe vakken toegevoegd. Nu de laatste extra parkeerplaatsen zijn gerealiseerd, komen de tijdelijke parkeervakken op het Dorpsplein te vervallen.

Dit betekent het volgende:

  • Vanaf 26 januari 2022 is er een parkeerverbod op het Dorpsplein in Terheijden. Het plein mag dan niet meer gebruikt worden om op te parkeren.
  • De parkeervakken ter plaatse worden verwijderd, de borden worden aangepast en de bloembakken worden verzet om voor een visuele afscheiding van het plein te zorgen.

Het parkeerverbod geldt niet vergunninghouders, zoals de standplaatshouders van de weekmarkt.

Zoals aangegeven zijn er voor de parkeervakken die nu vervallen, al andere vakken teruggekomen elders in het centrum van Terheijden. Ook komt er nog een waterornament op het Dorpsplein, maar dat moet nog verder uitgewerkt worden en volgt dus op een later moment.

Kijk voor meer informatie over de herinrichting van het centrum ook op de pagina 'Herinrichting centrumroute Terheijden' op deze website.