Drimmelen scoort goed op afvalscheiding

27 mrt 2019
Samen met haar inwoners zet de gemeente Drimmelen in op meer en betere afvalscheiding. De landelijke ambitie is om in 2020 per inwoner maximaal 100 kilo restafval per jaar te hebben. Deze ambitie is in Drimmelen in 2018 al gerealiseerd. Uit het rapport resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 blijkt dat de hoeveelheid restafval per inwoner in Drimmelen 98 kilo bedraagt.

Wethouder Jürgen Vissers: ‘Het is geweldig om te zien dat we samen met de inwoners de doelstelling van 2020 al hebben behaald. Toch blijft het belangrijk dat we ook  in 2019 en in de toekomst ons afval goed blijven scheiden. Zo bestaat het overgrote deel (tot wel 80%) van ons huishoudelijk afval uit waardevolle stoffen waarvan nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Zo leveren uw etensresten en gft-afval weer groen gas en compost op en wordt er bijvoorbeeld van lege drankpakken toiletpapier gemaakt’.

Afval scheiden en voorkomen en wat hoort waar

Door thuis uw afval goed te scheiden worden waardevolle grondstoffen behouden. Deze waardevolle stoffen zijn onder meer: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken, Gft en etensresten, glas, oud papier en karton, speelgoed en kleding. Kijk op www.afvalscheiden.nu wat in welke container hoort en voor handig tips over afval scheiden.

pdf Afvalmonitor-effectrapport Drimmelen 2018 (PDF, 159.25 KB)