Drimmelen verlengt regeling terrasuitbreiding horeca

9 dec 2020
Het college verlengt de regeling voor terrasuitbreiding voor horecaondernemers. Die ruimte kregen de horecaondernemers sinds juni van dit jaar vanwege de coronamaatregelen. Het college verlengt deze periode tot 1 oktober 2021, met uitzondering van de carnavalsperiode. “Als de horeca straks weer open mag, krijgen deze ondernemers van ons letterlijk en figuurlijk zo veel mogelijk ruimte om hun gasten te ontvangen op hun terrassen,” licht wethouder Lieke Schuitmaker het besluit toe.

‘Perspectief bieden’

Door de nieuwe lockdown zijn horecagelegenheden al een aantal weken gesloten, afgezien van het aanbod van afhaal- en bezorgmaaltijden. “De horeca is heel hard getroffen door alle maatregelen. Er wordt veel pijn geleden in deze sector. Dat wordt keer op keer duidelijk als we met onze lokale horeca om tafel zitten tijdens onze corona-overleggen,” stelt de wethouder Economische Zaken. “Bovendien is het onzeker wanneer de horeca weer open mag, en als het zover is zullen er nog maatregelen gelden vanwege de besmettingsrisico’s. Waar we perspectief kunnen bieden, al is het maar een beetje, willen we dat doen. Daarom kiezen we voor deze verlenging van de terrasregeling, omdat we weten dat dat de afgelopen maanden wel geholpen heeft.” Over de carnavalsperiode wil het college apart afspraken maken met de horeca als daar aanleiding voor is. De eerdere verruimingsperiode zou verlopen op 1 februari 2021.

Drank- en horecavergunning

De mogelijkheden gelden voor bedrijven met een reguliere drank- en horecavergunning of exploitatievergunning. Informatie is te vinden op de website van de gemeente Drimmelen. Met vragen kunnen ondernemers zich wenden tot teameconomie@drimmelen.nl.