Drimmelen zoekt bijzondere inwoners voor een lintje

21 jan 2021

''Veel mensen denken dat een lintje een onderscheiding is van hogerhand, maar het is juist een blijk van waardering uit je directe omgeving, bijvoorbeeld van iemand uit je vereniging of club,'' vertelt burgemeester Gert de Kok. Tot 1 juli 2021 kunnen inwoners van Drimmelen voorgedragen worden voor de lintjesregen van 2022.

Ieder jaar is er de zogenaamde lintjesregen. Een lintje is een Koninklijke Onderscheiding voor iemand die bijzonder verdienstelijk is geweest voor de samenleving. Iemand die zich bijvoorbeeld al jarenlang inzet voor een sportclub of een vereniging binnen de gemeente. Mensen uit de gemeente Drimmelen kunnen de komende maanden deze bijzondere inwoners voordragen voor de lintjesregen van volgend jaar.

Wanneer indienen

Iemand voordragen voor de uitreiking op Koningsdag (lintjesregen) kan tot uiterlijk 1 juli voorafgaand aan het jaar van de uitreiking. Als het gaat om een bijzondere aangelegenheid zoals het neerleggen van een bestuursfunctie, een jubileum of een verdienstelijke bedrijfsfunctie, dient het verzoek uiterlijk 6 maanden voor de uitreikingsdatum ingediend te worden.

Voorwaarden

Iedere aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld, maar er zijn wel een aantal vaste voorwaarden. Het gaat specifiek om personen die zich de afgelopen jaren langdurig bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de samenleving, bijvoorbeeld door verenigingswerk, vrijwilligerswerk of mantelzorg. Tevens kunnen personen in aanmerking komen die bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring hebben gehad. Deze verdiensten moeten niet alleen belangrijk zijn voor het bedrijf of organisatie, maar de samenleving moet er ook baat bij hebben gehad.

Op www.drimmelen.nl/koninklijke-onderscheiding staat meer informatie over de voorwaarden en hoe u iemand kunt voordragen.