Drimmelen zoekt nieuwe gemeentesecretaris

8 apr 2021

De gemeente Drimmelen zoekt een ‘leider met natuurlijk gezag, scherpte en daadkracht in een organisatie die zich blijft ontwikkelen in een veranderende samenleving.’ Dat staat in de profielschets voor de nieuwe gemeentesecretaris, waarvoor de werving deze week start.

In de steigers

Burgemeester Gert de Kok: “De vertrekkende gemeentesecretaris heeft een flinke aanzet gedaan voor de doorontwikkeling van de organisatie. Nu die in de steigers staat, blijkt dat ze zichzelf niet de juiste persoon vindt om dit ook daadwerkelijk door te zetten in onze gemeente. Ze heeft daarom de keuze gemaakt om terug te treden.”

Goede start

De gemeentesecretaris maakt deel uit van het college en is de eerste adviseur van burgemeester en wethouders en is tegelijkertijd de manager van de gemeentelijke organisatie. “We gaan de werving breed opzetten om de beste persoon voor de klus te vinden,” stelt de burgemeester. Het is de bedoeling dat de nieuwe gemeentesecretaris aan het eind van de zomer in dienst treedt. “Hopelijk kunnen we dan weer wat meer op het gemeentehuis werken dan nu het geval is, dat zou helpen bij een goede start.”

Directe link naar de vacature: Gemeentesecretaris (werkeninwestbrabant.nl)