Drimmelense actie ‘Een tegen eenzaamheid 2021’ heeft al ruim 1000 deelnemers

28 sep 2021
Drimmelense Actie 'Een tegen eenzaamheid 2021. Leuk dat je meedoet!
De werkgroep ‘Eenzaamheid gemeente Drimmelen’ heeft dit jaar een bijzondere actie opgezet: voor iedereen is een canvasdoekje beschikbaar om met het thema ‘eenzaamheid’ aan de slag te gaan. Inwoners kunnen op die doekjes schrijven, schilderen of knutselen en het eindresultaat daarna voor hun raam ophangen. Zo ontstaat de Drimmelense actie ‘Een tegen Eenzaamheid 2021’: verspreid over de hele gemeente en voor iedereen te bezichtigen van 30 september t/m 24 oktober 2021. Momenteel zijn er al meer dan 1000 doekjes uitgedeeld en zijn er diverse prachtige initiatieven rondom deze actie ontstaan om samen met de doekjes aan de slag te gaan. Doet u ook mee?


Week tegen Eenzaamheid 2021

Met het oog op de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 30 september t/m 7 oktober 2021, wil de
werkgroep het onderwerp ‘eenzaamheid’ extra onder de aandacht brengen. De actie duurt echter
langer dan enkel die week. Deze actie bevat namelijk nog meer elementen die hopelijk zowel
bijdragen aan bewustwording als aan het tegengaan van eenzaamheid.

Hoe werkt de actie?

Bij diverse locaties in de gemeente Drimmelen kan een canvasdoekje opgehaald worden. Op het
canvasdoekje kunt u schrijven, schilderen en/of knutselen over het thema ‘eenzaamheid’. Denk dan bijvoorbeeld aan: ‘Wat roept ‘eenzaamheid’ bij u op?’ of ‘Wat kunt u zelf doen tegen eenzaamheid (van uzelf en/of bij anderen)?’ Daarna is het de bedoeling dat u het doekje zichtbaar voor uw raam plaatst van 30 september tot 24 oktober 2021. Hiermee steunt u iedereen die zich eenzaam voelt en zo ontstaat de Drimmelense actie ‘Een tegen Eenzaamheid 2021’: verspreid over de hele gemeente en voor iedereen te bezichtigen. Tijdens de periode van de actie kunt u wandelend of fietsend op zoek naar al die bijzondere canvasdoekjes, in uw eigen dorp en/of andere dorpen van de gemeente. Kijk voor meer informatie hierover op: www.wijzijndrimmelen.nl.

Dat is een compliment waard!

De werkgroep heeft ook speciale complimentenkaarten gemaakt, die u uit kunt delen of in de bus kunt doen als een doekje u aanspreekt of raakt. Daarmee ontstaat een extra stukje verbinding onderling tussen mensen en wie weet wat voor moois daar uit ontstaat. De complimentenkaarten zijn verkrijgbaar op dezelfde locaties als waar de canvasdoekjes opgehaald konden worden.

Puzzeltocht

Ook organiseert de werkgroep in samenwerking met ’t Carillon een puzzeltocht langs diverse
schilderijtjes vanaf 7 oktober 2021. In ’t Carillon komt de puzzelactie met alle bijbehorende informatie te staan. Vergeet niet om uw complimentenkaart(en) mee te nemen tijdens de puzzeltocht!

Facebookgroep

Ook online worden mensen bij elkaar gebracht en onderling ideeën en schilderijtjes uitgewisseld in een speciale Facebookgroep van de werkgroep: ‘Een tegen eenzaamheid Drimmelen’. De werkgroep roept iedereen op om ook daar een foto van hun doekje te plaatsen en met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.

In gesprek

Op 24 oktober 2021 wordt een grote collage met foto’s van gemaakte canvasdoekjes geplaatst in ’t
Carillon. Wilt u daar aan mee doen? Mail dan een foto van uw kunstwerkje naar
eenzaamheid.drimmelen@gmail.com. En daarna wil de werkgroep graag een vervolg aan deze actie
geven door met mensen die dat graag willen verder over dit thema in gesprek te gaan. Dus vind u dit onderwerp ook zo belangrijk en heeft u daar ideeën over, of wilt u hierover verder in gesprek met de werkgroep? Laat het dan weten via eenzaamheid.drimmelen@gmail.com.

Werkgroep ‘Eenzaamheid gemeente Drimmelen

De werkgroep ‘Eenzaamheid gemeente Drimmelen’ bestaat o.a. uit: SWO Drimmelen, Surplus, GGD
West-Brabant, gemeente Drimmelen, Zinvol centrum voor levensvragen, KDOB, Theek5, de
Wijngaerd, de oecumenische kerken.