Duurzaam E-veld start met ondertekening in het groen

4 okt 2021
Donderdagmiddag tekenden directeur Gerard van Beek van Zwaluwe Projectontwikkeling en wethouder Jan-Willem Stoop de verkoopovereenkomst van de grond voor de ontwikkeling van het E-veld in Terheijden. Op dit voormalig voetbalveld aan de noordkant van het dorp bouwt Zwaluwe 46duurzame woningen.Feestelijk

Het was een ondertekening met een feestelijk tintje. Sinds deze week staat het bouwbord op het
terrein en de handtekeningen werden hier gezet. “Dit wordt misschien wel de duurzaamste wijk van
West-Brabant,” zei wethouder Stoop aan het gezelschap. “We hebben de lat hoog gelegd bij het
selecteren van een projectontwikkelaar en zijn blij met het plan dat er nu ligt, en dat een lokaal bedrijf hier aan de slag gaat. Het is altijd een mooi moment als we van de fase van plannen maken over kunnen gaan naar de fase van bouwen. Zeker als er zo’n grote behoefte aan nieuwe woningen is.”

Oeverzwaluw

Directeur Gerard van Beek van Zwaluwe Projectontwikkeling: “Zwaluwe is enorm trots dat wij samen
met de gemeente Drimmelen, Het Traais Energiecollectief en voor en met de toekomstige bewoners mogen bijdrage aan de duurzaamste woonbuurt van de gemeente Drimmelen. Een bijzondere wijk met natuurinclusieve en klimaatadaptieve maatregelen zoals groene daken en gevels voorzieningen voor vleermuizen, huismussen en als blikvanger een oeverzwaluwenwand aan het water bij het appartementengebouw.”

Duurzaam en natuurinclusief

Zwaluwe wil eind 2021 starten met de verkoop en bouwen vanaf juni 2022. Belangstellenden voor de koopwoningen kunnen zich melden via de website van de projectontwikkelaar. Een deel van de
koopwoningen krijgt een zelfbewoningsplicht om speculatie te voorkomen en starters een goede kans te geven. Ook zijn in het plan 10 sociale huurwoningen opgenomen. De gemeente geeft ook nog 5 kavels uit voor tiny houses op het E-veld.