Eerste bijeenkomst Drimmelense Energie Agenda

13 mrt 2018
Op dinsdagavond 13 maart is de eerste bijeenkomst van de Stichting Energietransitie Drimmelen (STED).

Deze Stichting heeft als doel om:

  1. een Drimmelense Energie Agenda (DEA)op te stellen;
  2. om 25% van de opbrengst van de windmolens langs de A16 te besteden aan projecten die de lokale gemeenschap duurzame energie gaan opleveren of energie besparen;
  3. en hiervoor een fonds te beheren.

Bestuursleden van de stichting zijn Jan Pieter Wieldraaijer, Dimph Rubbens en Leo de Jong .

Drimmelense Energie Agenda

Deze eerste bijeenkomst staat vooral in het teken van het maken van een Drimmelense energie agenda, samen met alle partijen die het verdrag voor een duurzaam Drimmelen hebben ondertekend. Zoals de woningstichting, verenigingen, scholen, ondernemers en inwoners. Ook het Traais Energie Collectief en de gemeente zijn vertegenwoordigd op de avond.

De totale Drimmelense energierekening omlaag

Doel van de energieagenda is om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit kan bijvoorbeeld met isolatie, energiezuinige verlichting, HR+++ dubbel glas, hoge rendementsketels, zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen.

Stappen

Na de eerste bijeenkomst worden alle idee├źn opgehaald en verwerkt in een Drimmelense energie agenda. De ruwe versie daarvan is in mei klaar. Voor eind 2018 moet de agenda klaar zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Stichting Energietransitie Drimmelen en de Drimmelense Energie Agenda kunt u terecht bij Jan Pieter Wieldraaijer, JanPieter@duurzaamdrimmelen.nl