Eerste Dorpsonderonsjes: zelf kijken wat je in je buurt kunt verbeteren

2 okt 2019

Zaterdag 28 september, zijn we in de gemeente Drimmelen gestart met de eerste Dorpsonderonsjes. Bewoners, buurtvereniging, gemeente en anderen praten hier samen over wat je samen kunt doen om de buurt te verbeteren. Wethouder Harry Bakker was bij de twee Dorpsonderonsjes aanwezig met enkele ambtenaren: “Complimenten aan de werkgroep Burgemeester Smitsplein en de Buurtvereniging De Kaiweg voor de voorbereidingen en het initiatief om hiermee aan de slag te gaan. De aanwezigen waren erg betrokken om samen met hun buurtgenoten te kijken wat ze zelf in hun buurt kunnen verbeteren.”
De bewoners van het Burgemeester Smitsplein (Made) bespraken hoe je meer sociale samenhang kunt krijgen, door bijvoorbeeld activiteiten op te zetten of een jeu-de-boulesbaan aan te leggen.

Aan de Kaiweg (Made) was een van de wensen van verschillende buurten die meededen dat daar een ontmoetingsplek komt om meer sociale samenhang te krijgen.

Van beide onderonsjes is een verslag gemaakt waaruit actiepunten worden opgepakt. De gedachte bij de dorpsonderonsjes is dat er meer en beter contact ontstaat tussen de gemeente en de dorpen door vanuit het gemeentehuis naar buiten te aan en dat tegelijkertijd bewoners elkaar beter leren kennen.
Het is nog niet bekend wanneer het volgende Dorpsonderonsje plaatsvindt. Dat kunt u namelijk zelf bepalen. Voor ideeën, advies en het uitwerken van een thema kunt u mailen naar Llambrechts@drimmelen.nl.